Foghatja a fejét a kormányfő – A magyarok többsége elítéli azért, amit tett!

Sokan megbotránkoztak azon, hogy Orbán Viktor szívélyesen elbeszélgetett az orosz diktátorral Kínában, aki véres háborút indított a független Ukrajna ellen.

Ezzel kapcsolatban is tett fel kérdéseket a Publicus intézet, melynek eredményét a Népszava közölte először.

A válaszadók jelentős többsége, 52 százaléka gondolja úgy, hogy nem vagy inkább nem fogadható el, hogy a magyar miniszterelnök nemrég Vlagyimir Putyinnal tárgyalt kínai útja során.

Csupán 35 százalék mondta azt, hogy az orosz elnökkel való parolázás elfogadható volt, míg a válaszadók 12 százaléka inkább nem válaszolt a kérdésre.
Azzal kapcsolatban, hogy kinek állhatott érdekében a megbeszélés, már nem ilyen egyértelmű az eredmény: 32 százalék szerint Orbánnak, 19 százalék szerint pedig Putyinnak volt fontosabb, 33 százalék szerint pedig mindkét fél egyenlően profitált belőle. A lap kiemeli, hogy erre a kérdésre a kormánypárti szavazók többsége inkább nem válaszolt!

A Publicus felmérése szerint, a válaszadók 36 százaléka gondolja úgy, hogy Orbán szándékosan a „katonai művelet” kifejezést használta a háború helyett, 23 százalék szerint csak diplomatikus szeretett volna lenni az orosz diktátorral folytatott tárgyaláson, 9 százalék szerint azonban egyáltalán nincs jelentősége a kifejezésnek (1 százalék szerint véletlen szóhasználat volt, 17 százalék pedig nem válaszolt).

Rákérdeztek a felmérésben a svédek NATO-csatlakozásának ügyére is, melyről a többség, 35 százalék vélekedik úgy, hogy azzal Törökországnak kíván kedvezni a magyar kormány, 25 százalék szerint (főként kormánypárti szavazók) Orbánék ebben önállóan döntenek.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!