Szétszedte egy humorista Tóth Gabi válásáról szóló dalát – de az igazán nagy botrány még csak ezután jött!

„Rendes ember én már nem leszek” – akár ezt is énekelhette volna a NER dívája.

Jókora botrányt kavart Tóth Gabi: az énekesnő ezúttal a legújabb dalával akasztotta ki a közvéleményt. Az „Átkozott nyár” című szerzemény állítólag a NER dívájának válásáról szól, ám olyan állításokat tartalmaz, amik a legenyhébb minősítés szerint is hamisak és képmutatóak. Erre figyelt egy népszerű, zenéhez is értő stand up előadó:

a Bruti nevű humorista ízekre szedte Tóth Gabi legújabb dalát! Nézzék meg:

Bruti, vagyis polgári nevén Tóth Imre szerint az énekesnő dala egyszerű kesergő, amit egy hegedű kíséretében Tóth Gabi olyan arckifejezéssel ad elő, mintha „augusztus 20-án, Bükkszentjárólapon nem fizették volna ki a hakniját.” Ám ennél sokkal nagyobb gond, hogy maga a dal állításai is hamisak, ugyanis

Tóth Gabi azt énekli, hogy „társam nem volt más, csak a magány” – miközben ő csalta meg a férjét a tánckar vezetőjével, ezért robbant szét a családja!

Ehhez képest a hazug önsajnálat iskolapéldája a nóta folytatása, miszerint „Mondd meg Isten, mi lesz énvelem, milyen terhet szántál még nekem?”

A dalt elemző humorista – aki egyébként maga is zenész – pikírten meg is jegyzi, hogy

Tóth Gabi mindezt úgy adja elő, mintha az ő szenvedései még az ukrán háborút és az izraeli-palesztin konfliktust is zárójelbe tennék.

Ám sok idő nincs ezen eltűnődni, mert az énekesnő már így folytatja: „Itt hagytad hát nekem a zenét, mondd hogy legyek így csendes feleség?” Ettől már Bruti is megzavarodott, fel is tette a kérdést: „Gabi, milyen feleségnek kell lenned? Hát konkrétan most válsz el, nem?!” Persze, lehetne mondani, hogy ez csak egy dal, ám hogy Tóth Gabi valóban magáról énekel, azt az utolsó sor bizonyítja, amelyben az énekesnő konkrétan a kislányát említi.

Az igazán nagy botrányt azonban a Bruti posztja alatti hozzászólásokban bontakozott ki. A kommentelőknek ugyanis rendkívül ismerősnek tűnt Tóth Gabi új dalának dallama. Nézzék csak:

1102 Poszt 1

1102 Poszt 2

1102 Poszt 3

1102 Poszt 4

1102 Poszt 5

Nem másoljuk ide az összes hozzászólást, de a lényeg az, hogy a kommentelők némelyike dühösen, míg mások inkább nevetve rámutat: szerintük

Tóth Gabi új dalának zenéje két másik dal koppintása! Az eleje a 3+2 együttes „Kicsiny falum ott születtem én” refrénje, a „Rendes ember én már nem leszek”. A másik fele pedig a „Csak azért szeretem a mesét” mulatós popdalt idézi. Ide tesszük mindhármat, hasonlítsák össze önök is:

Ez Tóth Gabi „Átkozott nyár” című legújabb dala:

Ez a 3+2 együttes „Kicsiny falum ott születtem én” című nótája:

Ez pedig a „Csak azért szeretem a mesét” című mulatós popdal:

A hasonlóság miatt a közösségi oldalakon egyre több hozzászóló jelzi, hogy Tóth Gabi dalának nem csak a szövege sántít, hanem a zenéjét is lenyúlásnak tartják. Mi nem foglalunk állást az ügyben, döntsék el önök!

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!