Kiszivárgott levél miatt foghatják a fejüket a döntéshozók!

Elég lesújtó képet fest Magyarország helyzetéről az a levél, ami a 444.hu birtokba került.

A levelet Winkler Gábor, az Észak-budai Szent János Centrumkórház orvosigazgatója írta, melyben arról tájékoztatja a Nemzeti Népegészségügyi Központot és az Országos Mentőszolgálatot, hogy

a fűtési rendszer meghibásodása miatt lemondják „a gasztroenterológiai teljes felvételt, a vérzőket is beleértve; valamint a teljes pszichiátriai felvételt”.

A lap kérdésére az Észak-budai Szent János Centrumkórház kommunikációs vezetője megerősítette, hogy nincs fűtés négy betegellátó osztályon. A problémát hetekkel korábban észlelték, részben sikerült helyreállítani a rendszert, de némely épületben továbbra sincs fűtés.

„A betegérdekeket szem előtt tartva az akut gasztroenterológiai és pszichiátriai felvételt átmenetileg lemondtuk, valamint, azon betegeinket, akiknek az állapota ezt lehetővé teszi, kezelőorvosuk javaslatára hazabocsátjuk. Átszervezésére is sor kerül, egyes betegeket más osztályokra helyezünk át” – fogalmazott a kommunikációs vezető, aki hozzátette, hogy a hibák elhárításával kapcsolatban nem tud érdemben válaszolni, ugyanis 2023. július 1-től a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság vette át a kórházak műszaki üzemeltetési feladatait.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!