Százezer forintot fizet gyerekenként a Fidesz-kormány – de azoknak nem jár, akik Magyarországon élnek!

Döbbenetes dolgok derültek ki!

Az itthon élő családok nem kapnak iskolakezdési támogatást a Fidesz-kormánytól, de a határon túl élő magyarok 100 ezer forint értékű segítséget kapnak Orbánéktól. A 2022/2023-as tanévben

Erdélyben több mint 136 ezer támogatási igénylés érkezett, a kifizetéseket szeptember 22-én kezdte meg az OTP Bank Románia.

A Szülőföldön magyarul program részeként nyújtott támogatásokat több ütemben fizetik ki. Az oktatási-nevelési vagy hallgatói támogatás összege 1260 lej, vagyis

az Orbán kormány 100 ezer forintnak megfelelő összeget fizet a határon túli családoknak gyerekenként, ami az OTP Románia automatáiból ingyenesen is felvehető!

Ez összesen 13 milliárd hatszáz millió forint kifizetését jelenti.

A hírre felfigyelő neves riporter, Juszt László a Facebook oldalán nem véletlenül jegyezte meg pikírten: „Rendjén is van, hiszen itthon már senki nem nélkülöz. Mindenkinek van fedél a feje fölött. Minden iskola kitatarozva, minden kórház rendbe rakva.” Egy másik posztjában az újságíró fel is teszi a kérdést:

„Az itthoni gyerekek és családok nem érdemelték volna meg ugyanezt?”

Aki pedig nem hiszi el, hogy a Fidesz-kormány csak az itthon élő családokat hagyja segítség nélkül, az kattintson bátran a szulofoldonmagyarul.ro oldalra, ahol az alábbi hivatalos hirdetménnyel találkozhat:

0928 Szulofoldon 2

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!