Orbánéknak hála, még lazább szabályokkal működhetnek az akkumulátorgyárak!

Orbán Viktor és Hszi-Csin-Ping kínai elnök - Fotó: MTI

Döbbenetes lépést tett a kormány, ugyanis szigorítás helyett, inkább lazított az akkumulátoripari cégekre vonatkozó szabályokon!

A magyar hatóságok több akkumulátoripari cégnél is találtak szabálytalanságot, melyeket emiatt néhány millió forintra megbírságoltak, azonban ezeket nem volt nehéz kifizetniük az érintetteknek a milliárdos állami támogatások és adókedvezmények mellett.
Kizárólag azt a dél-koreai akkumulátor-feldolgozót büntették szigorúbban (határozatlan időre felfüggesztették a működését), ami katasztrófavédelmi engedély nélkül üzemelt, és ahol a hatóság ellenőrei rosszul lettek a helytelenül tárolt vegyi anyagoktól.

A 444.hu cikke most azt emeli ki, hogy megjelent egy kormányrendelet,

ami szerint a gyáraknak a jövőben még a pár milliós bírságtól sem kell tartaniuk!

„A kormány a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva elrendelte, hogy a környezetvédelmi hatóság a jogsértés megszüntetése érdekében határozathozatal helyett környezetvédelmi hatósági szerződést köthet az adott céggel. Ebben a szabálysértő vállalat vállalja, hogy ezután nem csinál ilyet – írja a portál a kormányrendelet kapcsán.

Az Orbánék által hozott rendelet azt is kimondja, hogyha egy cég rendelkezik hatósági szerződéssel, akkor azt a teljesítési határideje alatt, nem lehet korlátozni, nem függeszthető fel vagy tiltható meg a működése, még akkor sem, ha nem rendelkezik megfelelő engedélyekkel!

A lap szerint a pénteken hatályba lépő rendelet azt is tartalmazza, hogy még a levegővédelmi követelmények be nem tartása miatt sem lehet megbírságolni a cégeket, melyeknek van hatósági szerződése; illetve „külön kikötötték, hogy az új szabályokat az ekkor már megvalósult jogsértés megszüntetése érdekében is alkalmazni kell”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!