Orbánék kezdhetnek aggódni – Megállíthatatlanul csökken a Fidesz támogatottsága!

Hónapok óta megállíthatatlanul csökken a Fidesz-KDNP támogatottsága, melyet zárt körben már Orbán Viktor is szóvá tett!

Megjelent a Republikon Intézet havi pártpreferencia felmérése – melyet elsőként a Telex közölt -, ebből kiderült, hogy augusztusban tovább veszített népszerűségéből a kormánypárti koalíció.

Az elmúlt öt hónapban összesen 6 százalékponttal csökkent a Fidesz-KDNP támogatottsága a biztos pártválasztók körében,

míg a teljes népességen belül 4 százalékkal esett vissza.

Az előző, júliusi adatokhoz képest a teljes népesség körében 1, a pártválasztók között 2 százalékpontos visszaesés figyelhető meg a kormánypártnál, így előbbinél 30 százalékon, míg utóbbinál 42 százalékon áll.

A hónapok óta tartó népszerűségcsökkenés már a kormány vezetésében is komoly fejfájást jelenthet, ugyanis Orbán a Kötcsén tartott zártkörű beszédében is kiemelte, hogy csökkent a Fidesz népszerűsége. A miniszterelnök szerint azonban ez a gazdasági nehézségek miatt következhetett be.

Az ellenzéki pártoknál nagy változás nem volt megfigyelhető az elmúlt időszakban, a pártok támogatottságának minimális ingadozása figyelhető meg. Továbbra is a DK a legerősebb ellenzéki erő, melyet a Momentum és a Mi Hazánk követ. Az újonnan alakult pártoknak a bizonytalanok tábora jelenthet komoly potenciált, augusztusban a válaszadók több mint negyedének (28 százalék) nem volt pártja.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!