Elárulta a kiugrott propagandista, hogyan lehet legyőzni a Fideszt!

Óriási esélyt kaptak Orbán ellenfelei!

Nem csak a Fidesz belső titkait árulta el az a volt propagandista, aki tavaly decemberben szakított a NER kommunikációs gépezetével. Tóth Bettina,

a kormánypárt egykori megmondó embere elárulta, hogyan győzhet az ellenzék!

A kiugrott jobboldali influenszerrel a Szabad Európa készített egy videós interjút, amit most teljes terjedelmében, vágatlanul kitettek a Youtube csatornájukra. A beszélgetés során a volt propagandista elárulta, hogyan képes a Fidesz uralni a közösségi oldalakat. Szerinte van egy réteg, akiknek a kormánypárt átadja a kommunikációs paneleket, ők ezeket közzéteszik, és a Fidesz hívei ezt már önszántukból osztják tovább. Az interjúnak ezen a pontján Tóth Bettina megdöbbentő kijelentést tett, szó szerint idézzük:

„Ha a baloldal létrehozna egy ilyen szinten egységes kommunikációt az ő kreativitásukkal, majd ugyanennyi pénzzel megdobná, akkor már nem lenne Fidesz-vezetőségünk.”

Tóth Bettina szerint az az összhang, ami a jobboldalon jelen van az influenszereknél és a politikusoknál, az ellenzéki oldalon teljesen hiányzik. „A politikusok egyáltalán nem szoktak egymás alá kommentelni, ritkán posztolnak, nem osztják be csoportokba, tehát ott ez eléggé rosszul működik.”

És persze az ellenzéki oldalon nem csak az üzenetek fegyelmezett megosztása hiányzik, hanem a kommunikáció összehangolt finanszírozása is. Az egykori propagandista elmondta, hogy a Fidesz csak azokon a közösségi médiás platformokon tud eredményeket elérni, ahol fizetett hirdetéseket lehet feladni. Mivel a Tik-Tok-on nem lehet politikai hirdetést feladni, így ott senki nem is nézi a kormánypárti megmondó embereket. Tóth Bettina tehát pontosan azt erősítette meg, hogy

az ellenzék le tudná győzni a Fidesz propagandáját, de ehhez összehangolt és fegyelmezett kommunikáció kellene, és az anyagi forrásokat is össze kellene dobni.

Ennek azonban jelenleg semmi jele nincs – és amíg ez így marad, a Fidesz fölénye nem csak a sajtóban, hanem a közösségi felületeken is állandósul. Talán jó lenne ezen elgondolkodniuk az ellenzéki vezetőknek, ha egyszer egy kiugrott fideszes propagandista megtette azt a szívességet, hogy elárulta az ellenzéki győzelem receptjét.

A volt fideszes propagandista ellenzéknek szóló tanácsát az alábbi videóban 21.15-től lehet meghallgatni:

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!