Kitört a pánik a Fidesz központban Orbán korábbi nyilatkozata miatt!

Orbánék a magyarok tiltakozásának ellenére, sorra jelenti be a kínai akkumulátorgyártással kapcsolatos újabb és újabb beruházásokat, most azonban a miniszterelnök korábbi szavai miatt kerülhet veszélybe a kormány eddigi legnagyobb húzása!

Egyre közeledett az országgyűlési választás első fordulója 1998-ban, mikor Orbán Viktor nyilatkozott az akkumulátorokat feldolgozó üzemmel kapcsolatban egy lapnak.
A jelenlegi miniszterelnök akkor úgy gondolta, ha megvalósulna a Monokra tervezett használt akkumulátorokat feldolgozó üzem,

akkor az jóvátehetetlen károkat okozna az adott területen!

Az akkoriban Tokaj mellé tervezett üzem Orbán szerint olyan hátrányt jelentene az egész térségnek, hogy azt a későbbiekben sem lehetne jóvátenni. Sőt, kijelentette azt is, hogy

„az akkumulátorfeldolgozó több kárt okozna, mint amennyi hasznot hajtana azáltal, hogy munkahelyeket teremt a munkanélküliség sújtotta környéken!”

Az akkumulátorüzemekkel kapcsolatban Orbán szöges ellentétét képviselte a 98-as választások előtt, mint ami a mostani kormányzati álláspont. Akkor úgy vélte, nem éri meg az országba telepíteni ezeket a veszélyes üzemeket, még akkor se, ha munkahelyeket teremtenének velük; most pedig, hogy tudjuk, hogy ezrével jönnek majd ezekbe a gyárakba a kínai vendégmunkások, biztos, hogy a korábbi Orbán tűzzel-vassal tiltakozna a beruházások megvalósulása ellen!

Azok pedig, akiknek az egykori Orbán szimpatikus volt, most elgondolkozhatnak, hogy vajon még mindig Magyarország érdekeit tartja e szem előtt a miniszterelnök, vagy az önös érdekeket és a haveri körök gazdagodását tartja e fontosnak!

373472245 169974472796462 4843303900384385030 n

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!