Itt a megoldás: Az MSZP lép az ügyben, amiben a kormányra nem lehet számítani!

Forrás: mszp.hu

Az Árpád hídi gázolás után robbant ki a vita a nagy teljesítményű autók valamilyen módon történő szabályozásáról, azonban míg a kormány karba tett kézzel áll, addig az MSZP törvényjavaslatot nyújtott be!

A Molnár Zsolt szocialista politikus által benyújtott törvényjavaslat meggátolná, hogy a nagy teljesítményű autókat arra alkalmatlan személyek vezessék, ahhoz külön engedély megszerzése lenne szükséges.

Az előterjesztés szerint minden 300 kilowattnál [kb. 400 lóerőnél] nagyobb teljesítményű autó vezetéséhez a sofőrnek

  • legalább öt éves vezetői engedéllyel kéne rendelkeznie,
  • külön jogszabályban meghatározott pszichológia alkalmassági vizsgán kellene megfelelnie,
  • és vezetői jártasságáról, magatartásáról is egy külön jogszabályban meghatározott vizsgát kellene tennie.

Az MSZP-s politikus által beterjesztett törvényjavaslat kizárná annak a lehetőségét is, hogy akit közlekedési bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztésre ítéltek, ne kaphasson ilyen nagy teljesítményű autók vezetésére engedélyt.

A sajtótájékoztatója végén Molnár Zsolt elmondta, azt javasolja, hogy a középiskolákban a végzős évfolyamon legalább fél évig legyen kötelező a KRESZ-oktatás. Véleménye szerint a közlekedésben akár járművezőként, akár gyalogosként mindenki részt vesz, ezért a kormánynak intézkednie kell, hogy a diákok megismerhessék a közlekedési szabályokat, hiszen ez is életet menthet.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!