Ön sem érti, miért olcsóbb a német boltokban a magyar szalámi, mint nálunk? Kiderült Orbánék trükkje!

Ez a magyar emberek elárulása.

Olcsóbbak a magyar élelmiszerek Németországban, mint nálunk, de hasonló jelenség figyelhető meg Szlovákiában, Ausztriában vagy Romániában is. Sokan nem értik, miként fordulhat elő az, hogy például a Szegeden előállított Pick szalámiért csak a felét kell fizetni külföldön, mint a magyar boltokban. Most azonban

kiderült, hogy a Fidesz-kormány aljas trükkje miatt olcsóbb Németországban a magyar élelmiszer, mint nálunk!

Bár a Fidesz azt sulykolja, hogy a „háborús szankciók”miatt van ekkora drágaság, ám ha ez igaz lenne, akkor nem csak a magyar infláció lenne ennyire magas, háromszor akkora, mint az uniós átlag. A rejtély megfejtését Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője tárta az emberek elé a pécsi Bányásznap   telt házas fórumán. Az ellenzéki politikus elárulta:

azért olcsóbb külföldön a magyar élelmiszer, mert a többi ország csak 8-10 százalékos adót tesz a termékekre, míg az Orbán-kormány 33 százalékot!

Az ellenzéki politikus szerint a magyar boltokban a Fidesz-kormány adóemeléseit is meg kell fizetniük a vásárlóknak, míg a külföldi árakban nincs ilyen teher.

„Kifejezett a kormányzati intézkedések miatt nőtt az infláció” – szögezte le az ellenzéki politikus, hozzátéve:

A Fidesz-kormány adóemelése az oka annak, hogy egyre nehezebb a magyarok élete!

Aki kíváncsi arra, hogy a hazai brutális drágasággal szemben mennyivel alacsonyabb árak vannak most Németországban, nézze meg a cikkünk végén található videót.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!