Orbánék összehozták – Képzettség nélküliek oktatják az alsósokat!

Hiábavalónak tűnnek a több mint egy éve kezdődött pedagógusok által szervezett demonstrációs akciók, melyben az oktatási rendszer égbekiáltó hibáira, és a tanárok nagyobb megbecsülésére szeretnék felhívni a figyelmet.

A kormány által hozott pedagógusokra szabott státusztörvény, valamint a rossz fizetés miatt egyre kevesebb a tanár, az idei évet már több iskolában is úgy tudták csak elindítani,

hogy pedagógusi képzettséggel nem rendelkezők tanítják az alsósokat.

A Külső-Pesti Tankerület egyik iskolájának tanára nyilatkozott az RTL-nek, aki arról beszélt, hogy az intézménynek nem sikerült megoldania szeptember elsejére a hiányzó tanítók pótlását, ezért pedagógiai asszisztensekkel pótolják őket.

Több iskolában is akkor a tanárhiány, hogy a pedagógiai asszisztensek száma megközelíti a tanítókét, így több intézményben is fennáll az a jelenség, hogy az alsós osztályokat képzettség nélküliek oktatják.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke hangsúlyozta, hogy szerinte ez a megoldás nem teljesen jogszerű, és sajnos nem csak egy tankerületről van szó, hanem országos a probléma.
„Minden ötödik általános iskolában olyan ember végzi a pedagógusok munkáját, akinek nincs ilyen végzettsége” – jelentette ki a szakszervezet elnöke az atv.hu közlése szerint.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!