Ezért valakinek a fejét veszik – A főváros helyett a magyar államot járatta le a kormányközeli lap!

Fotó: Ronald Zak/PA

A kormányközeli Metropol egy fotópályázat révén szerette volna gyalázni a Fővárost, azonban olyan hibát vétettek, mellyel a magyar államot hozták kellemetlen helyzetbe.

A pályázaton győztes képen az új atlétikai stadion látható a háttérben, előtte pedig a derékig érő gaz. Mint írják: „Szimbóluma lehetne ez a kép a mai fővárosi vezetésnek: az egész világot várjuk Budapestre, egy csillogó-villogó új helyszínre, ahol hatalmas eseményt, atlétikai világbajnokságot rendeznek sok tízezer helyszíni látogatóval és sok tízmillió nézővel a képernyőkön keresztül – de így, ekkora gazzal várjuk a vendégeket és a kamerákat, így járatjuk le az országot és fővárosát…”

7wT1dtd5D9h4VVVIs
Forrás: Metropol

A pályázat célja is eredetileg az volt, hogy a fővárost járassák le, ugyanis a 150 ezer forintos fődíjjal kecsegtető versenyt azért hirdették meg, mert „sokan jelezték” a lapnak: az utóbbi időben elárasztotta Budapestet a gyom.

A lejáratásba azonban hiba csúszott, ugyanis az első helyezett képén látható gyomos rész – Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze szerint – a Közép-Duna-Völgyi Vízügyi Igazgatóság kezelése alatt áll,

aminek az állam a tulajdonosa, így semmi köze a fővároshoz!

Sőt, még a második helyen szereplő fotóval sem az ellenzéket járatták le, ugyanis azon a fideszes vezetésű X. kerületi önkormányzat kezelésében álló terület látható.

„Folytathatnám a sort, de értelmetlen. Budapest közterületein 23 kerületi önkormányzat, a fővárosi önkormányzat, az állam és annak szervei osztoznak. Olykor nehezen átlátható módon. De egyik a másik felett nem diszponál, a tulajdonjog szent. Megjegyzem, hogy ma HÉV és a MÁV vonalak mentén (mindkettő állami cég) van Budapesten a legnagyobb zöldfelületi rendetlenség – írja a 444.hu közlése szerint Bardóczi.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!