Rossz hír azoknak, akik várják a családi pótlékot!

Ez nagyon fog fájni!

Nehéz helyzetbe kerülnek a családi pótlékra jogosult családok. A Fidesz-kormány ugyanis idén augusztusban újra eljátszotta azt, hogy az iskolakezdésra való tekintettel dupla juttatás érkezik. A valóság azonban az, hogy nincs kétszeres összegű családi pótlék, Orbánék trükkösen csak előre hozták a következő havi kifizetést, vagyis

szeptemberben semmilyen családi pótlékot nem kapnak a családok!

A Fidesz-kormány trükközésére az MSZP is felhívta a figyelmet, amikor közleményükben azt írták: a kormány csak retorikájában családbarát, amit a mostani akciójukon kívül az is bizonyít, hogy 2010 óta egyetlen forinttal sem emelkedett a családi pótlék, a GYES, a GYET, az anyasági támogatás és a babakötvény összege sem. Az MSZP szerint az iskolakezdés több tízezer forintos többletkiadást jelent a családoknak, ezért az ellenzéki párt azt kezdeményezi, hogy

augusztusban valóban dupla családi pótlékot kell kapniuk a családoknak, nem elég a szeptemberi támogatás kifizetését előrehozni!

Az MSZP szerint ez azért is indokolt, mivel a Fidesz-kormány elhibázott gazdaságpolitikájának következményeit minden magyar elszenvedi. Hónapok óta Európa-rekord a hazai árdrágulás, egyre kevesebbet érnek a fizetések, a mindennapi megélhetés is gondot okoz.

Az MSZP már korábban is tett javaslatot a családi támogatások értékállóságának megőrzésére, és most újra

kezdeményezik, hogy a családi pótlék összege, az anyasági és gyermeknevelési támogatás, valamint a gyermekgondozási támogatás összege emelkedjen duplájára!

Ráadásul az ellenzéki párt javaslata szerint a családi pótlék összegének minden évben, az év első hónapjában lévő infláció mértékével kell emelkednie. Csak így lehet ugyanis megőrizni a családtámogatások értékállóságát, hiszen a Fidesz kormányzása alatt például a családi pótlék teljesen elértéktelenedett.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!