Megbukott a kormány hazugsága: nem Brüsszel a hibás, Orbánék pancserek!

Brutális veszteséget hoztak össze!

Kiderült miért nincs pénze a kormánynak arra, hogy megemelje a pedagógusok fizetését! Bár Orbánék folyton a brüsszeli pénzek folyósításának elmaradásával magyarázzák azt, hogy nem rendezik a tanárok bérét, most

kiderült: nem az EU az oka az elmaradt fizetésemelésnek!

A valódi magyarázat kiderítéséhez pont egy évet kell visszamennünk az időben, amikor is 2022. augusztus 23-án a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón azt próbálta megmagyarázni, miért volt szükség a Vodafone állami tulajdonrészének megvásárlására. Ekkor történt azt, hogy

Gulyás Gergely kijelentette: a Vodafone nyereségéből lehet majd megemelni a pedagógusbéreket!

A fideszes politikus akkor ezt még azzal is kiegészítette, hogy egy távközlési cég megvásárlása profitot hoz, ezért „példátlan demagógia” az a kérdés, hogy a Vodafone megvásárlása helyett miért nem a tanárok fizetését emelik.

Nos, azóta kiderült, hogy – amint azt mi is megírtuk – az állami kézbe került Vodafone üzletrész az elmúlt egy évben nemhogy nyereséget nem hozott, hanem masszív, 51 milliárdos ráfizetést jelent minden magyar adófizetőnek.

Orbánék olyan pancser módon gazdálkodtak, hogy meghétszerezték a távközlési cég veszteségét!

A Fidesz-kormány tehát nem csupán 323 milliárd forintnyi közpénzt dobott ki a Vodafone-ra, hanem a tulajdonrész arányában az 51 milliárdos veszteséget is fizetheti. Ha visszaemlékszünk Gulyás Gergely ígéretére, akkor megállapítható:

a Vodafone miatt nem lesz fizetésemelés a tanároknak! Ez pedig nem Brüsszel hibája, ezt a veszteséget Orbánék hozták össze!

Innét kezdve tehát megbukott minden olyan magyarázkodás, hogy azért kevés a pedagógusok bére, mert nem jönnek az EU-s pénzek. A valóság az, hogy ha a fideszes állam nem égeti el százmilliárdokat a Vodafone-ban, most lenne forrás a tanárok magasabb fizetésére.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!