Elő a pénztárcákkal, itt a hír: a Fidesz csapágyasra adóztatja az autósokat!

Orbán Viktor mintha azt mondaná: csak az induljon útnak, akinek bírja a bankkártyája!

Orbán: aki vezet, nem járhat jól!

Az Orbán-kormány kiszerelte a féket a népnyúzásból: csúcsra járatják pénzbehajtó megszorításokat. A bankbetétek megadóztatása és számos támogatás – például a CSOK vagy a Babaváró – eltörlése után a hvg.hu értesülése szerint újabb brutális adóemelést jelentettek be:

A Fidesz jövőre 650 forintra drágítja az üzemanyagokat!

A benzin literenkénti átlagára most 574, a gázolajé pedig 561 forint. Már ez is mintegy 20 százalékkal magasabb, mint egy éve, de a GKI friss előrejelzése szerint további drágulásra kell számítani: ősszel ismét 600 forint fölé drágulhat az üzemanyagok literje, januártól pedig 650 forintos átlagár várható, mivel

az Orbán-kormány jövőre brutálisan megemeli az üzemanyagok jövedéki adóját!

Bár a kormány ezt a közös uniós szabályokkal indokolja, a literenkénti 41 forintos (!!!) emelés csaknem a kétszerese annak, mint amennyi kötelező lenne!

Erre a drágulásra még az alapanyagköltség emelkedése is rátehet, de Grád Ottó, az Ásványolaj Szövetség elnöke az RTL Híradónak azt mondta: ennél „nagyobb kockázatot jelent maga az árfolyam, illetve azok az adóváltozások, amelyekről már azért lehetett hallani a közelmúltban.” Úgy tűnik tehát, hogy a Fidesz-kormány eldöntötte: csökkenhet bármennyit az olaj világpiaci ára, a magyar autósoknak mindig drága lesz a tankolás.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!