Újabb kínai akkumulátor-üzem építését jelentette be a kormány!

Fotó: Facebook / Szijjártó Péter

Szijjártó Péter jelentette be, hogy újabb kínai akkumulátor-üzem létesül Magyarországon, melyet a kínai Huayou Cobalt vállalat épít a Komárom-Esztergom vármegyei Ácson.

A külügyminiszter szerint a beruházás 520 milliárd forintba fog kerülni, azt azonban nem árulta el, hogy a magyar állam ebből mennyit kíván fizetni az adófizetők pénzéből – mivel szerinte az Európai Bizottság még nem hagyta jóvá a beruházást.

“Majd két évig tárgyaltunk ennek a beruházásnak a Magyarországra hozataláról. Nemzetközi verseny volt. Volt jó pár más európai ország is. Szeretném aláhúzni, hogy az európai progresszívek is értsék, európai ország, amely szerette volna ezt a beruházást magához édesgetni” – jelentette ki Szijjártó, aki kiemelte azt is:

ha tetszik, ha nem, az elektromos autóiparhoz kapcsolódó gyárak mindenképp megépülnek!

A külügyminiszter szerint a nyugati autógyárak hatalmas függőségbe kerültek a keleti elektromos akkumulátoroktól, amiknek piacát már 95 százalékban Kína, Dél-Korea és Japán dominálja. Európa akkor tud nyerni ebben a versenyben, ha keleti és nyugati gazdaság együttműködésén dolgozik – írja cikkében a 444.hu, mely hozzáteszi, hogy hét év alatt 51, az elektromos autóiparhoz kapcsolódó beruházás érkezett Magyarországra.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!