Orbán rendszerét ugyanaz fogja elsöpörni, mint ami a kommunistákat!

Az időzített bomba már ketyeg!

Orbán Viktor rendszerének összeomlását ugyanaz a folyamat idézheti elő, mint ami a rendszerváltás előtti hatalmat is eltüntette – figyelmeztet a sokat látott újságíró, Juszt László. A legendás riporter és műsorvezető egy friss Facebook bejegyzésében rámutat:

a Fidesz-kormány végzetét a gazdaság finanszírozásának megoldhatatlansága jelentheti!

Juszt mindenkit emlékeztet: a rendszerváltást a Szovjetunió összeomlása és a csatlós államok eleresztése mellett az sürgette, hogy a gazdaság finanszírozása megoldhatatlanná vált. A magyar állam akkori adóssága 1 348,7 milliárd forint volt, vagyis kevesebb, mint ma a Nemzeti bank hiánya. Mostanra Orbánék 46 362,18 milliárd forint hiányt halmoztak fel, vagyis

a Fidesz-kormány által összehozott államadósság most a 33 és félszerese annak, mint ami padlóra küldte a kommunista rendszert!

A sokat látott újságíró a posztjában kiemeli: a Fidesz-kormány jövő évi költségvetése még a Számvevőszék szerint sem teljesíthető. Ennek egyik oka pedig az, hogy a Magyar Nemzeti Bank vesztessége már a második éve gigantikus, 1 855 milliárd forint körül alakulhat.

Juszt László szerint ez azt jelenti, hogy a hiányzó összeget a magyar adófizetőkön fogják bevasalni, ám ez már nem szerepel a tervezetben. Viszont ha át is írják a törvényt – ahogy az újságíró fogalmaz: illiberális sumákolással – még mindig van 70 milliárd forint, ami az ÁSZ szerint is hiányzik a költségvetésből.

Ez a gigantikus eladósodás döntheti meg Orbán Viktor hatalmát!

Mert most még ekézhet a Fidesz-kormány mindenkit, bűnösnek kiálthat ki mindenkit saját magukon kívül, de a valóság előbb-utóbb szembejön, és ugyanúgy elsöpri őket is, mint a rendszerváltás előtti hatalmat. A kérdés csak az, hogy ezt is sikerül-e ugyanolyan békésen átvészelni, mint 1989-et. Az időzített bomba már ketyeg.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!