Kést rántott egy fideszes nő az Orbán ellen tüntetőkre!

Már nagyon közel van a halálos politikai erőszak.

Késsel esett neki az Orbán ellen tüntetőknek egy 82 éves fideszes nő. Az eset még a múlt héten történt, amikor Orbán Viktor 60. születésnapja alkalmából „hálaadó szentmisét” tartottak a Március 15. téren található Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban. A Gulyáságyú Média cikke szerint egy ellenzéki aktivista transzparenst feszített ki az Erzsébet hídra, ezzel a felirattal:

„ISTENÜNK, MENTS MEG MINKET AZ ORBÁNI BŰNBANDÁTÓL!”

A molinóra a templom kapujából kilépve pont rá lehet látni, ami miatt többen beszóltak, illetve bemutattak a férfinak, de ennél komolyabb incidens nem volt. Ám egyszer csak az ellenzéki tüntetőhöz odalépett egy idős nő és kést rántott. Hogy ezután mi történt, az alábbi videón 6.30-tól lehet látni:

Miután a nő elvágta a feliratot rögzítő madzagot, a tüntető megkérdezte a kést tőle, hogy ha nem a transzparensre, hanem a pólójára lenne írva a neki nem tetsző felirat, akkor meg oda szúrna-e. Erre a

a kést szorongató nő azt mondta, hogy a férfi pólójába kellene beleszúrnia.

Ám hiába van videófelvétel az esetről, a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy „a rendelkezésre álló adatok szerint fenyegetés nem történt, erre utaló kijelentést a bejelentő sem tett”. Az V. Kerületi Rendőrkapitányság így

csak rongálás miatt indított szabálysértési eljárást a 82 éves fideszes nővel szemben.

Mindez azért szomorú és riasztó, mert ennek az esetnek a hatósági kezelése tovább erősíti azt a vélekedést, hogy az ilyen, és ehhez hasonló erőszakos eseteket simán meg lehet úszni. Márpedig minél többen gondolják ezt így, annál közelebb kerülünk ahhoz, hogy valamelyik politikai inzultus halálos tragédiába torkolljon.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!