Gálvölgyi nem akarja kimondani a mentősök szóvivőjének nevét

Győrfi Pál azóta sem hajlandó felhívni a színész családját.

Gálvölgyi János csaknem egy hónappal súlyos rosszulléte után az RTL Fókusz című műsorának beszélt először arról, miként élte meg az elmúlt heteket. A színész elárulta: bakteriális szív- és légzés tüdőelégtelensége volt, ami egy fertőzés okozott. Ismeretes: MIután a mentők csaknem ötven perc után sem indultak el érte, Gálvölgyit a két lánya vitte kórházba. Mindebből azonban a színész nem sokra emlékszik. „Annyi emlékképem van, hogy megyek két lépcsőt, aztán már Dorka lányom kocsijában ülök, be vagyok kötve, Eszter lányom hátulról átölel.” A színész mély hálával beszél a kórház dolgozóiról, ám

Győrfi Pál nevét Gálvölgyi nem is akarja kimondani.

A televíziós riportban szó szerint ezt mondta a kórházi ápolásáról: „Ezek az emberek olyan csodálattal dolgoztak, az ápolónők éjjel-nappal. Nem tudok elég hálás lenni, ahogy velem, velünk bántak. Üzenem a szóvivőnek – nem mondom ki direkt a nevét – hogy nincs protekció!” A színész ezzel a megjegyzéssel arra utalt, amikor a mentősök szóvivője, Győrfi Pál a Rádió 1-ben azt mondta: sajnálják, ami történt, de a mentőellátásban nem számít, hogy ki a híres ember, és ki nem.  Bár a mentőszolgálat végül több szabálytalanságot is megállapított,

a mentősök szóvivője a mai napig nem hajlandó felhívni Gálvölgyi családját!

Győrfi Pál erről május 18-án az ATV-ben azt mondta, hogy „még mindig nem fekete-fehér ennek a hibának a súlya.” Mint mondta, „el lehet mondani”, hogy sajnálják, meg elnézést kérnek – ám végül ez ez a mai napig nem történt meg. Gálvölgyi lányai kijelentették: egyikük se látta azt az adást, egyiküket sem hívták fel, hivatalos bocsánatkéréssel ők nem találkoztak.

A kórházba szállítása körül történtekről egyébként Gálvölgyi János nem tud semmit sem mondani, mivel számára ez az időszak kiesett. Erről szó szerint ezt mondta: „Erről az egész mentős dologról egy árva hangot nem tudok mondani, hiszen én csak benne voltam egy szituációban, mint egy rossz statiszta, akinek nincs szerepe”.

Gálvölgyi János teljes nyilatkozatát cikkünk végén nézhetik meg – ebben részletesen beszél a  drámai nap eseményeit követő gyógyulásról, a feléje áradó óriási szeretetről és arról, hogyan változott meg a gondolkodása a világról.

Galvolgyi Janos az RTL nek felidezte a dramai napot es a mentok szovivojenek is uzent

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!