Lefagyhat Orbán arcáról a mosoly – Komoly pert indítanak a kormány ellen!

Forrás: Reuters

A főváros várhatóan ma nyújtja be a periratot a brutálisan megemelt szolidaritási adó miatt, ami lényegében Orbánék bosszúja Budapest elvesztése miatt.

Az előzetes tervek és számítások szerint, idén a fővárosnak 58 milliárd forintot kellene befizetnie, jövőre 75 milliárdot,

miközben 2018-ban – Tarlós István idején – ez az összeg csupán 5 milliárd volt.

A kormány szép fokozatosan emelte meg a szolidaritási adót, büntetve ezzel a fővárosi vezetést és Budapest teljes lakosságát.

Karácsony Gergely főpolgármester azonban bejelentette, hogy nem nyugodnak bele a jogszerűtlen lehúzásba, pert indítanak a kormánnyal szemben!

“Ahhoz, hogy ez a város működni tudjon, legyenek még terveink, ahhoz nem elég az elszánás, nem elég a csillogó szem, nem elég a politikai elkötelezettség, pénz nélkül mi sem tudunk terveket megvalósítani” – jelentette ki az ATV közlése szerint a főpolgármester, aki szerint a kormány által követelt pénzből, minden évben négyszer lehetne felújítani a Lánchidat.

A kormány aránytalanul magas pénzelvonása már nemcsak a fővárosnak, hanem Székesfehérvár kormánypárti vezetőjének sem tetszik. Cser-Palkovics András, fideszes polgármester szerint az elv érthető, ugyanakkor annak aránya és mértéke már vitatható:

“Magam is mindig azt javasoltam, hogy legyen ez valamivel alacsonyabb mértékű. Az idei évben mi 6,6 milliárd forint szolidaritási hozzájárulást fizetünk, mi úgy gondoljuk – de ez számmal nem alátámasztott- hogy ez valahol 7 milliárd forint körül lesz 2024-re” – fogalmazott a székesfehérvári polgármester.

A mostani számítások szerint, az önkormányzatok által befizetésre kerülő szolidaritási hozzájárulás, 30 százalékkal fog emelkedni 2024-ben!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!