Elgurult Orbánék gyógyszere – Vérontásba kezdtek!

A kormány továbbra sem mondott le arról az elképzeléséről, hogy anyagilag végleg kivérezteti az ellenzéki vezetésű Budapestet!

A fővárossal szembeni ellenérzésük Orbánéknak azután lángolt fel, hogy a 2019-es önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP színeiben indult Tarlós István alulmaradt az ellenzéki jelölttel, Karácsony Gergellyel szemben.

Bár már így is elég nehéz helyzetbe sodorta a kormány Budapestet, most úgy látszik, növelik a tétet és még nagyobb sarcot vetnének ki a fővárosra – erről Karácsony Gergely írt a közösségi oldalán.

“Ez már vérontás”

– fogalmazta meg éles kritikáját a kormány lépésével szemben a főpolgármester, aki hozzátette, hogy “Budapesttől a kormány annyi pénzt akar elvenni, amiből 82 napig működik a város. El akarnak venni az életünkből közel három hónapot. Ha hagyjuk. De nem fogjuk hagyni, mert ez a Budapest-ellenes politika nemcsak igazságtalan, hanem törvénytelen is”.

Karácsony kiemelte, hogy a kormány 2024-ben is elő akarja állítani “azt a tarthatatlan, igazságtalan és törvénytelen helyzetet, hogy Budapest támogatja a kormányt, és nem fordítva.

Bejegyzésében rámutatott, hogy míg idén 33 milliárd forint a Budapestnek járó állami normatíva, jövőre erre 34,5 milliárdot szánnak, “vagyis, ha az inflációt is beleszámítjuk, még csökken is a támogatás”.
Karácsony szerint “ehhez képest idén 58 milliárd forint szolidaritásinak hazudott adót, vagyis sarcot von el a kormány Budapesttől, jövőre 75 milliárdot akarnak elvenni.

A kormány 15-szörösére emelné a Budapestet sújtó sarcot, ugyanis a szolidaritási hozzájárulás Tarlós utolsó évében mindössze 5 milliárd forint volt!

Ebből nem nehéz kiszámolni, hogy Budapest idén 25 milliárddal támogatta a kormányt, jövőre pedig már több mint 40 milliárd forinttal kellene támogatnia – ami Karácsony szerint tarthatatlan, ezért szerinte a Budapest-ellenes politikára a Budapest-párti kiállás lehet a válasz, és erről szól az első Budapesti Lakógyűlés.
“Nemcsak azt bizonyítjuk be, hogy a Budapest-ellenes politika országrontó politika, hanem azt is, hogy a városunk kivéreztetése törvénytelen.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!