Komoly ellenállásba ütköztek Orbánék, mely romba döntheti a terveiket!

Orbánék talán arra gondoltak – mikor elkezdték tervezgetni, hogy akkumulátorgyárakkal szórják tele az országot -, hogy a lakosság birkaként követi őket, és ellenállás nélkül hagyják, hogy tönkretegyék az élőhelyeiket, azonban most komoly falba ütköztek.

Győrbe is terveznek akkumulátorgyárat telepíteni, azonban ott Pollreisz Balázs, az MSZP önkormányzati képviselőjének vezetésével elindult az ellenállás.

A kormány tervét egy népszavazással állítanák meg, ami révén az állampolgárok maguk mondhatnák el, hogy szeretnének-e veszélyes üzemeket a környezetükben.

Ha minden akadály elhárul a helyi népszavazás kiírása elől, akkor annak eredménye példaértékű lenne, mely Orbánék jövőbeli terveit is romba dönthetik.

A szocialista politikus a Klikk TV Mélyvíz című műsorában – a teljes műsort ide kattintva nézhetik meg – arról is beszélt, hogy nem találkozott még olyannal Győrben, aki támogatná a veszélyes üzem építését. Sőt, a városban azok az érvek sem állják meg a helyüket, melyeket Debrecen kapcsán mondanak, hogy munkahelyet teremt, mivel Győrben így is munkaerőhiány van.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!