Gyerekeket ütött-vert és térdeltetett a volt fideszes polgármester!

A gyermek fotója illusztráció

A fideszes hivatal az utolsó pillanatig védte.

Többször felpofozta, arcon ütötte a gyerekeket, illetve a hajukat és a pajeszukat is húzva fenyített egy tanár a vád szerint egy budapesti általános iskolába. A 24.hu úgy tudja, hogy

a gyerekverő férfi Putnoki Zsolt, Újkenéz volt fideszes polgármestere,

aki a XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola volt igazgatója. Az eset még a 2017-2018-as tanévben „fegyelmezési céllal” történt. Az V. és XIII. Kerületi Ügyészség most emelt vádat ellene hétrendbeli, kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt. A lapnak korábban tanárok és szülők is azt állították, hogy

a férfi több gyereket, köztük egy kislányt megütött, és minden esetben kizárólag roma gyerekekre emelt kezet.

A vádiratban ugyan a gyerekek roma származásáról nem tesznek említést, de arról igen, hogy a gyerekeknek feltartott kézzel kellett térdepelniük. Az egyik diák ezt csak 45 perc után hagyhatta abba, amikor már nem bírta tovább.

A 24.hu szerint Közép-Pesti Tankerületi Központ hónapokon keresztül kiállt Putnoki mellett, még a rendőrség nyomozása idején is.

A tankerület még akkor is védte Putnokit, amikor egy tanár arról beszélt, hogy megfélemlíti a kollégáit, a diákokat pedig veri és megalázza.

2018 nyarán végül Putnoki közös megegyezéssel távozott az iskolából, ám addigra az ott tanító tanárok közül 24-en távoztak és a diákok egy részét is elvitték a szüleik. A volt iskolaigazgató a héten még nevelőként dolgozott egy fővárosi kollégiumban, de a tankerületi vezető végül „mentesítette a munkavégzés alól”.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!