Végzetes hibát vétettek Orbánék, ami miatt rengeteg szavazót bukhatnak!

Sok magyar gazda lázadhat fel most Orbánék ellen, ugyanis mint arról az Euronews beszámolt, kizárólag a magyar kormány miatt csúszik a gazdáknak szánt uniós támogatás lehívása!

Az EU tavaly engedélyezte az ukrán gabonaimportot, hogy ezzel is anyagi támogatást nyújtson a háború sújtotta országnak, azonban az olcsó ukrán import felborította az uniós piacot.

A közép-európai országokban leestek az árak, a tározók pedig ukrán búzával és kukoricával teltek meg. Ennek ellensúlyozása érdekében hozta meg áprilisban azt a döntést öt tagállam – köztük Magyarország is -, hogy nem engedik be az országba az olcsó ukrán gabonát.

Az EU érzékelte a problémát és megállapodott ezekkel az országokkal, hogy a területükön csak áthalad az ukrán gabona, azonban eladni és tárolni nem lehet az országok területén, illetve döntés született abban is, hogy Brüsszel száz millió eurós támogatás nyújt a gazdáknak.

Ennek egyetlen feltétele volt, mégpedig az, hogy az érintett országok vonják vissza az ukrán gabonáról szóló importtilalmat.

Az öt tagállamból egyedül Magyarország nem teljesítette a feltételt, nem vonta vissza az importkorlátozást,

így amíg a magyar kormány nem intézkedik, addig nem kaphatják meg a gazdák az ígért támogatást!

“Jelenleg arra várunk, hogy felfüggesszenek egy korábban bevezetett egyoldalú nemzeti intézkedést, mielőtt rátérnénk a következő lépésekre” – mondta az Európai Bizottság szóvivője, Miriam Garcia Ferrer.

Orbánék késlekedése pedig nemcsak a gazdákat érinti, hanem a vásárlókat is, ugyanis a támogatások révén a magyar gabonatermékek árai is csökkenhetnének.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!