Hatalmas pofonba szaladt bele Orbán – Megint sikerült sokakat maga ellen fordítania!

Orbán Viktor Katarban beszélt a svéd NATO-csatlakozásról és arról, hogy szerinte miként alakul majd a háború; az utóbbival kapcsolatban azonban sikerült sokakat felbőszítenie.

A magyar miniszterelnök friss nyilatkozatában Svédország NATO-tagságával kapcsolatban kifejtette, hogy a két ország kapcsolatának még javulnia kell ahhoz, hogy az északi állam tagsági kérelmét jóváhagyja a magyar parlament.

A másik fő téma amiről Orbán megosztotta gondolatait, az orosz-ukrán háború volt. Ezzel kapcsolatban a miniszterelnök kijelentette, hogy szerinte tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség, ugyanis a háborúban minden nap sokan halnak meg.

Orbánnak a békepárti megnyilvánulását sikerült úgy előadnia, hogy azzal lényegében felmentette az oroszokat a felelősség alól, ugyanis az ATV közlése szerint kijelentette: “nem az a fő kérdés, hogy ki támadott meg kit, hanem, hogy mi fog történni a következő reggel”.

Sőt, a miniszterelnök azt is hozzátette, hogy szerinte Ukrajna nem nyerheti meg a háborút Oroszországgal szemben.

“Ha megnézzük a számokat, a környezetet és azt, hogy a NATO nem hajlandó csapatokat küldeni, akkor nyilvánvaló, hogy a csatatéren nincs győzelem szegény ukránok számára” – nyilatkozta Orbán.

Az orosz narratíva felmondása után nem kellett sokat várni Kijev reakciójára sem, mely szerint “a Kreml örülhet, amiért Orbán Viktor felmentette őket a felelősség alól, de úgyis bebizonyosodik, hogy nincs igaza”.

“Azokkal ellentétben, akik azt szorgalmazzák, hogy ellenállás nélkül adjuk meg magunkat az ellenségnek, az ukránok addig fognak harcolni, amíg területüket teljesen fel nem szabadítják az orosz megszállás alól”

– írta Oleh Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő a közösségi oldalán, majd hozzátette:
“Ez az egyetlen módja annak, hogy ne csak a békét állítsák helyre Ukrajnában, hanem egész Európa biztonságát is garantálják. Ezért kulcsfontosságú, hogy egyesítsük erőinket annak érdekében, hogy Ukrajnának minden rendelkezésére álljon, ami Oroszország vereségének felgyorsításához szükséges”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!