A pofátlanság csúcsa – Orbánék a legnagyobb válságban is csak a holdudvart segítik!

Orbán és Semjén a Parlamentben (kép: MTI)

Az Orbán-kormány a jelentős részben miattuk bekövetkezett gazdasági válság kezelése és a lakosság terheinek csökkentése helyett, ismét csak a saját holdudvarának a szekerét tolja.

A háborús vészhelyzetet kihasználva, a kormány jelentős áfakedvezményben részesítette a főleg csak külföldiek által használt városnéző hop on-hop off jellegű buszokat.

Eddig összesen 27 százalék áfa terhelte a szolgáltatást, most azonban 5 százalékra csökkentették a buszos városnézés áfáját a kormány, melyhez egy új, 4 százalékos közteherfizetési kötelezettség társul. Ezzel végeredményben 9 százalék áfát kell csak fizetniük ezeknek a cégeknek,

tehát Orbánék intéztek a holdudvarnak egy 18 százalékos adócsökkentést!

A 24.hu cikke hozzáteszi, hogy Karácsony Gergely főpolgármester felháborodott Orbánék lépésén, ugyanis szerinte a kormány valójában az adófizetők kontójára adott milliárdos ajándékot ezeknek a cégeknek, amelyek nyilván nem fogják ezzel párhuzamosan csökkenteni áraikat, illetve hozzátette, hogy inkább a közösségi közlekedés áfáját kellett volna csökkenteni.

2016-ban úgy tűnt, hogy a koncessziót a jordán milliárdos család sarja, Zakarya Hamdan nyerheti el. A koncesszióból ugyan nem lett semmi, viszont a legtöbb (18-ból 16) városnéző busz mégis Zakarya érdekeltségének és Tiborcz István holdudvarának hoz pénzt – írja a lap.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!