Foghatják a fejüket Orbánék – Ezt már a propaganda sem fogja tudni lenyomni a torkunkon!

Fotó: Ronald Zak/PA

Továbbra is Magyarországon a legmagasabb az infláció Európában, ráadásul most már egyetlen olyan országot sem találni a régióban, ahol 15 százalék felett állna a mutató!

Míg márciusban – az Eurostat adatai alapján – volt rá példa, hogy 15 százalék feletti infláció sújtson egy országot a régióban, az áprilisi adatok szerint már csak Magyarországon magasabb ennél az értéknél,

hazánkban jelenleg is 24,5 százalék az infláció!

Ha az uniós átlagot nézzük, akkor a magyar infláció szédületesen magas, ugyanis az Európai Uniós országok összességében csupán 8,1 százalékos az infláció!

Ami azonban egyformán minden magyar sújt, az az élelmiszer infláció, ami szintén rekorder az unióban, 38,5 százalék. Ezzel szemben a második legmagasabb Szlovákiában volt mérhető, ott 26, míg Észtországban 24 százalék – írja a 444.hu.

A hazai rossz mutatók – ellentétben a propagandával – nem magyarázhatók kizárólag külső behatásokkal, ezek a magyar kormány rossz gazdaságpolitikájának eredményei, hiszen látni, hogy más térségbeli országok (melyek szintén szomszédosak a háborúval sújtott Ukrajnával) mutatói jóval kedvezőbbek!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!