Beindult a népharag Novák döntése miatt, ami még a kormánypárti szavazókat is megosztotta!

Novák Katalinon keresztül próbálhatott a hatalom kedvezni a Fidesz radikális nézeteket vallói és a szélsőjobb szavazóinak azzal, hogy Ferenc pápa látogatására hivatkozva, a köztársasági elnök kegyelemben részesítette Budaházy Györgyöt.

A gesztus azonban visszafelé sült el, ugyanis a terrorizmus miatt elítélt szabadon engedése, még a fideszes szavazókat is megosztotta!

A Népszava tette közzé a Publicus Intézet felmérését az üggyel kapcsolatban, melyből kiderült, hogy a megkérdezettek háromnegyede hallott arról, hogy Novák Katalin elnöki kegyelemben részesítette a terrorizmus vádjával elítélt Budaházyt, azonban mindössze ötödük tartja azt helyesnek.

A válaszolók 54 százaléka véli normálisnak, hogy a jog lehetőséget biztosít az elnöki kegyelemre, azonban Budaházy György kiengedést a válaszadók 75 százaléka nem tartja helyes döntésnek!

Sőt, a kormánypárti szavazók nagyobb része is elítéli Novák Katalin döntését, és csupán a fideszesek 41 százaléka értett azzal egyet!

A felmérés rávilágított, hogy az elnöki döntéssel leginkább a diplomások nem értettek egyet, a szakmunkások 31 százaléka és a 30-60 év közöttiek azonban szimpatizáltak vele; a megkérdezettek fele pedig jogosnak tartotta Budaházy börtönbe zárását, és csak egyötödük vélte úgy, hogy politikai okok miatt került rács mögé.

Azzal tehát, hogy Novák Katalinon keresztül próbálhatott kedvezni a kormány a szélsőjobb szavazóinak, inkább ártott mint használt a Fidesznek, ugyanis még a saját szavazótáboruk is elítéli az elnöki kegyelmet kapott terrorista szabadon engedését!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!