Leáldozóban Orbánék csillaga – Nem sikerült előrébb lépniük!

Április 21-28. között, tehát még a pápa látogatás, Budaházy György szabadlábra helyezése és a brutálisan levert tanár-diák tüntetések előtt készített a Republikon Intézet pártpreferencia-felmérést, mely a kormánypártnak már akkor sem igazán kedvezett.

A Fidesz-KDNP támogatottsága áprilisban változatlanul 48 százalékon állt a biztos pártválasztók körében, tehát nem sikerült újabb szavazatokat szerezniük, hiába vetettek be mindent a propagandamédia révén.

Az egyre nagyobb gazdasági válság, illetve a tüntetések leverése szinte biztosan kedvezőtlenül hatnak majd a kormánypártokra a következő felméréseken!

A Demokratikus Koalíció támogatottsága változott leginkább az előző mérés óta, méghozzá negatív irányba – írja a Telex, mely elsőként tette közzé a felmérés eredményeit. Ebből jól látni, hogy az ellenzéki párt a biztos pártválasztók körében 3 százalékpontot veszített, így jelenleg 17 százalékon áll. Ilyen mértékű visszaesést az ellenzéki párt a 2022-es évi választások óta nem produkált.

A kutatóintézet szerint, a DK visszaesése mögött az állhat, hogy Gyurcsány Ferenc és pártja nyíltan támadta az ellenzékiek körében népszerűnek mondható Karácsony Gergely főpolgármestert.

A lap kiemeli, hogy az áprilisi hónap nyertese egyértelműen a Magyar Kétfarkú Kutya Párt lett, mely a pártválasztók körében 2 százalékponttal erősödött, így jelenleg 5 százalékon állnak, tehát most először érték el a parlamenti küszöböt.

A Momentum a biztos pártválasztók körében jelenleg 7 százalékon áll, az MSZP pedig 5 százalékon,

azonban az ellenzéki pártok erősödése várható, ugyanis a tüntetések rendőri leverése a kormánypárttól való elfordulást és az ellenzékhez való csatlakozást eredményezheti.

Az LMP és a Jobbik 4, míg a Párbeszéd 2 százalékon áll a biztos pártválasztók körében.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!