Undorító amit Orbánék csinálnak – A lakosság kárára nyerészkednek!

Míg a lakosság megszenvedi az Európa-bajnok rekordmagas inflációt, addig az állam degeszre keresi magát vele.

Tavaly az elszabadult árak miatt, a 27 százalékos áfa révén az államnak közel 1400 milliárd többletbevétele keletkezett,

idén pedig 900 milliárd többletet várnak a magas infláció miatt.

Orbán a Kossuth rádióban beszélt arról, hogy le kell törni az inflációt, az év végére egyszámjegyűre kell leszorítani (jelenleg még mindig 25 százalék felett van), csakhogy míg a pénzromlás a lakosságot sújtja, addig az állam nyerészkedik, így a kormánynak nem célja azt megállítani.

Az atv.hu cikke példaként kiemeli, hogy a paradicsomon 27 százalékos az ÁFA kulcs, ami azt jelenti, hogyha egy kiskereskedő 500 forintért veszi meg kilóját, akkor az állam minden kiló után 135 forintot keres.

Tehát minél magasabbak az árak, annál több pluszbevételre tesz szert az állam!

Ennek a rekordmagas inflációnak köszönhető, hogy tavaly a tervezetnél 25 százalékkal több áfabevétel folyt be az államkasszába.
Róna Péter közgazdász szerint, hiába hangoztatja a kormány az infláció-ellenes célkitűzéseit, nekik érdekükben áll azt magasan tartani.

Az MSZP úgy látja, ha a kormány tenni szeretne a magas infláció ellen, akkor minden eszközük megvan rá a kétharmados többségükkel, például kibővíthetnék az ársapkákat további termékekre, 0 százalékra csökkenthetnék alapvető élelmiszerek áfáját, és eltörölhetnék az élelmiszerárakat tovább sújtó különadókat.

Orbánék azonban csak üres szólamokkal áltatják a lakosságot, valódi segítség helyett nyerészkednek a magas infláción!

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!