Minden szavuk hazugság volt – Újabb bezárások jöhetnek!

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher

A kormány a magas energiaárakra hivatkozva zárt be több mint 360 postát országszerte, melyeket korábbi közlésük szerint tavasszal újranyitnak. Az mfor.hu értesülései szerint azonban készül a postatörvény átírása, melynek értelmében további postákat zárhatnának be!

Nagy Márton a hónap elején beszélt arról, hogy átalakítanák a Magyar Posta működését, hogy annak fenntartása gazdaságosabb legyen az állam számára. A gazdaságfejlesztési miniszter akkor nem részletezte, miként kívánják ezt elérni, most azonban kiderült:

további postákat zárnának be az egész országban!

A jelenleg hatályban lévő törvény szerint a Postának 25 ezernél nagyobb népességszámú településeken 25 ezer lakosonként legalább egy postahelyet kell üzemeltetnie. A kormány ezt készül úgy átírni, hogy csak 30 ezer emberként kelljen egyetlen postát működtetniük.

Ha a javaslatot elfogadják, akkor Budapesten a most kötelezően előírt 66 posta helyett már csak 55 maradna, míg Egerben mindössze egyetlen egy, a most kötelezően előírt kettő helyett.

A módosítás természetesen nem jelent azonnali bezárásokat, hiszen a Magyar Posta dönthet úgy, hogy “felülteljesíti” a törvényben előírt számot, de ha már egy ilyen javaslatot készülnek elfogadni, akkor szinte biztos, hogy további postabezárásokat és elbocsátásokat terveznek!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!