Hadházy Ákos: Ez nagyobb botrány, mint a “lombkoronátlan sétány” ügye!

Hadházy

Korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk azokról a szűrőbuszokról, melyekre összesen 2,8 milliárd forint EU-s támogatást herdáltak el, és melyek jelentős része kihasználatlanul állt egy telephelyen.

Hadházy Ákos legújabb bejegyzésében újabb hírekkel szolgált a szűrőbuszokat illetően, szerinte

Müller Cecília egyszerűen végleg kidobta a 2,8 milliárdért beszerzett új szűrőbuszokat!

Az ellenzéki politikus információi szerint már nemcsak a mammográfiás szűréseket, hanem az egyéb vizsgálatokat is leállították, a buszokat pedig titokban egy Páty melletti, úgynevezett “Nemzeti Ipari Park” egyik eldugott szegletében parkolták le.

A Népegészségügyi Központ felszámolta a szűréseket végző osztályát, a buszok személyzetét pedig elbocsájtja – írja bejegyzésében Hadházy, aki kiemeli, hogy a buszok felét kitevő, 1,75 milliárdért vett mammográfiás egységek gyakorlatilag soha nem működtek műszaki alkalmatlanságuk miatt, de Müller Cecília szerint ezeket átalakítják majd és “sima” egészségügyi szűréseket végeznek majd a kistelepüléseken.

Ennek végeredménye az lett, hogy amint lejárt az összesen 17 milliárdos EU-s projekt kötelező 5 éves fenntartási időszaka, a buszokat gyakorlatilag kidobták!

Hadházy belső információkra hivatkozva arról is ír, hogy a buszokat talán majd kiutalják egy-egy kórháznak, ahol majd évekig porosodnak használatlanul, miközben azokban a falvakban, ahol a program elején jártak, értelmes és hasznos munkát végeztek.

“Ez valójában nagyobb botrány, mint a lombkoronátlan sétány ügye, hiszen sokkal több pénzt kótyavetyéltek el egy olyan célra, amire valóban nagy szükség lenne” – közölte az ellenzéki képviselő.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!