Aljas húzás – Fideszes módszerekhez nyúlt az ellenzéki párt!

Forrás: Kovács Tamás / MTI/MTVA

A politikában gyakran fordul elő, hogy egyes pártok tisztességtelen eszközökkel, hazugságokkal próbálják megszólítani, elbizonytalanítani és magukhoz édesgetni a szavazókat. Ezt idehaza leggyakrabban a Fidesz alkalmazza, de sajnos az ellenzéki térfélen is vannak ilyen próbálkozások!

Időről időre hallani arról, hogy egyes politikusok felhagyva korábbi elveikkel, átigazolnak egy másik párthoz – ez is része annak a folyamatnak, mely az ellenzéki térfélen zajlik. Miközben tart az orbáni rémuralom, az emberek az egyre nehezebb megélhetéssel küzdenek, egyes pártok erőforrásaikat csak arra használják, hogy saját kis birodalmukat építgessék.

A választóknak azonban egységre lenne szüksége, mivel az ellenzéki pártok ellenségeskedése visszatetsző számukra és ez a Fidesz újabb győzelméhez vezethet!

Most ismét a Demokratikus Koalíció nyúlt olyan fegyverekhez, melyet korábban csak Orbánéktól láthattunk, ugyanis (vélhetőleg) fizetett megrendeléssel, hamis adatokat közlésével próbálják igazolni, hogy az MSZP “a valóságosnál sokkal alacsonyabb támogatással rendelkezik”.

Ezen kutatási eredmények publikálásával az Idea Intézet a DK megrendelésének tesz eleget, amely része az ellenzéki térfélen zajló politikai játszmának – véli Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke, aki hozzátette:

a DK elérte a népszerűségi plafont, így a többi ellenzéki párt rovására igyekszik szavazóinak táborát bővíteni.

Ezért törekednek az ellenzéki politikusok elcsábítására és a versenytársak szavazóinak elbizonytalanítására.

Nem először nyúl ehhez a módszerhez az Idea Intézet, ez már a sokadik próbálkozásuk. Ugyanezt tapasztalhattuk az előválasztások idején is, majd láttuk az eredményt: az MSZP kiemelkedően jól teljesített.

Sőt, a DK-s megrendelés cáfolataként lehet értelmezni a jászberényi időközi választás eredményét is, ahol a szocialista párt erejét és támogatottságát bizonyította, ahol az MSZP vállán víve a választási kampányt, a DK nélkül, a többi ellenzéki párttal összefogva kétharmados győzelmet tudott aratni a Fidesz felett.

Minden ilyen jellegű próbálkozás, ami az Idea Intézettől látható nem a valóságot tükrözi, a Magyar Szocialista Párt 5 százalék felett áll, ahogy ezt a független Závecz Research legfrissebb kutatása is bizonyítja.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!