Olyan döntést hozott Orbán, amivel a fél világot magára haragíthatta!

Orbán Viktornál már krónikussá vált, hogy minden uniós megállapodást megvétózzon, most azonban sikerült magára haragítania a fél világot!

A magyar miniszterelnök képes volt egy olyan megállapodásnak is keresztbe tenni, melynek révén kevesebb migráns maradna Európában.

A megállapodás szabályozná, hogy azokat a menedékkérőket visszatoloncolják hazájukba, akiknek a kérelmét elutasították. Így évente nagyjából 300 ezer menedékkérőnek kellene elhagynia az unió területét, azonban Orbán vétója ezt megakadályozta!

Az EU-nak elég sürgős lenne elfogadnia a magyar kormányfő által megakadályozott megállapodást, ugyanis ez helyettesítené a már 2020-ban lejárt, azonban 2023 júniusáig kitolt Cotontou-egyezményt, ami az unió és 79 afrikai, karibi és csendes-óceáni állam között állt fent.

A most elfogadni kívánt megállapodás jelentősen csökkenthetné a bevándorlók számát Európában, azonban Orbán ezt meggátolta,

mivel sérelmezi, hogy annak szövegében a fenntartható fejlődés, a klímaadaptáció, a béke és biztonság, az emberi- és polgárjogok helyzete mellett szerepel az is, hogy a felek “a szakpolitika minden területén biztosítják a nemi egyenlőséget (gender equality)”, valamint, hogy “küzdenek a rasszizmus, a faji megkülönböztetés, az idegengyűlölet és az intolerancia minden formája ellen” – írja a 444.hu.

Orbán vétója nem csak az uniónak okoz problémát, de a megállapodás további 79 országának is, így ugyanis ezeknek az országoknak nem tud majd hiteleket folyósítani az Európai Befektetési Bank!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!