Rendkívüli szavazás – Orbán alattomos csapdát állíthatott az ellenzéknek!

A parlament több mint nyolc hónap halogatás után ma végre szavaz a finn NATO-csatlakozásról, azonban a svédek kérelmét továbbra sem tudni, hogy mikor tárgyalják.

A Fidesz-kormány sokak szerint zsarolási pozíciót akar kialakítani az EU-s forrásokért cserébe a finn és svéd NATO-csatlakozás kapcsán, azonban a kormánypropaganda belső ellentétekről és az említett két ország kritikáival magyarázza a késlekedést.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, Hadházy Ákos szerint komoly veszélyeket tartogathat a NATO-csatlakozás szavazása,

ugyanis Orbán könnyedén csapdába csalhatja az ellenzéket.

Ehhez nem kell más tenniük a kétharmaddal rendelkező kormánypárti politikusoknak, mint megosztani a szavazatukat olyan arányban, hogy közülük annyian nyomjanak “igen” szavazatot a ratifikálás kérdésében, ami csak az összes ellenzéki politikus igen szavazatával együtt lesz érvényes.

Ezzel a csellel a Fidesz képes lenne az ellenzék nyakába varrni a finn NATO-csatlakozási kérelem ratifikálásának sikertelenségét!

Ha a parlamenti szavazáson egyetlen ellenzéki politikus is tartózkodik vagy nem szavazatot ad le, esetleg be sem megy az ülésre, akkor meghiúsul a NATO-bővítés, Orbánék pedig nyugodt szívvel mondhatják, hogy nem rajtuk múlt, az ellenzék miatt nem sikerült.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!