Drámai a helyzet – Már most soha nem látott szinten a költségvetési hiány!

Forrás: Reuters

Soha nem látott mértékű lyuk tátong a költségvetésen, az államháztartás hiánya már február végére elérte az egész évre tervezett összeg 44 százalékát!

A Népszava a Pénzügyminisztérium adatai alapján arról számolt be, hogy ez a rekordmagas államháztartási hiány – ami az egész évre tervezett összeg közel felét teszi már ki az év első két hónapjában – a recesszió előszele lehet és intő jel arra vonatkozóan, hogy valami nagy baj van a költségvetéssel.

Soha ilyen magas nem volt még február végén a deficit: az eddigi rekord 560 milliárd forint volt 2011-ben – írja a lap, mely kiemeli, hogy

a mostani 44 százalékos hiány 1525 milliárd forintot jelent!

Bod Péter Ákos, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke az ATV Híradójának elmondta, hogy sokkal erősebb a recesszió, mint ahogy gondolták, így a fogyasztás nem nő, ami jelentősen hozzájárul a mostani helyzethez.

“A választási évben kigyűjtött pénzt felélték az emberek, és most már kisebb a fogyasztás, és ezek szerint a béremelés sem volt olyan ütemű, mint ahogy gondoltuk volna. Valószínűleg azért, mert a gazdaság lassul a bérköveteléseket nem elégítik ki a munkaadók” – mondta a szakember.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!