Orbánék lépése komoly drágulást okozhat, azonban minderről mélyen hallgatnak!

Fotó: Népszava

Tóth Bertalan írásbeli kérdésekkel fordult Lantos Csaba energiaügyi miniszterhez, hogy megtudja, miként hatnak majd a fogyasztói árakra a földgáztárolási áremelések, illetve, hogy miért nem akkor töltik fel a tározókat, mikor olcsóbb a gáz.

Az MSZP politikusának kérdéseire Lantos helyett végül Koncz Zsófia adott választ, úgy, hogy abban mindenről beszélt, csak a feltett kérdéseket nem érintette.

Tóth sajtóinformációkra hivatkozva arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyarországi gáztárolók jelenleg 36 százalékon állnak, így időszerű lenne feltölteni azokat, ráadásul most még sokkal olcsóbb is lenne, mint tavaly augusztusban, mikor 350 eurót is elkértek a tőzsdén megawattóránként (jelenleg ez az érték 50 és 100 euró között mozog).

Az alacsonyabb árú beszerzés a magyar családok fűtésköltségét is csökkentené

– írja a Népszava, mely kiemeli, hogy az MSZP frakcióvezetője szerint akkor kellene feltölteni a tározókat, amikor olcsón hozzá lehet jutni a gázhoz!

A szocialista politikus arra is felhívja a figyelmet, hogy az állam kezében lévő Magyar Földgáztároló április 1-i hatállyal a betárolás díját közel ötszörösére, míg a kitárolásét több mint hétszeresére fogja emelni.
Ennek kapcsán azt szerette volna megtudni az energiaügyi minisztertől, hogy a tarifaemelés miként hat majd az energiaszámlákra.

Koncz Zsófia “válasza” azonban egyik feltett kérdést sem érintette, helyette elismételte a kormány családvédelmi intézkedéseit.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!