Orbán a tűzzel játszik – Ezzel a döntéssel megint sokakat magára haragíthatott!

Forrás: Botár Gergely

Orbánék a NATO-tagállamok biztonságát és megerősödését kockáztatva, már hónapok óta húzzák a finn és svéd csatlakozási kérelem ratifikálását, most pedig újabb felháborító lépést tettek!

A Fidesz kicsinyes, önös politikai érdekei miatt nem fogadhatta még el Finnország és Svédország NATO csatlakozási kérelmét, melyet Magyarországon kívül csak Törökország nem hagyott még jóvá.

Recep Tayyip Erdogan török elnök bejelentette, hogy mindkét országgal jól haladnak a tárgyalások, Finnország NATO-csatlakozását hamarosan elfogadják, azonban Svédországgal szemben még vannak feltételeik.
A törökök azért kezdtek tárgyalásokba a NATO-csatlakozás elfogadása előtt, mivel szerintük az említett két ország menedéket nyújt a kurdoknak és más ellenzékieknek, így a török elnök ezzel kapcsolatban szabott feltételeket a ratifikációhoz.

Ezzel szemben a magyar kormány semmilyen konkrét feltételt nem szabott, egyszerűen csak húzza az időt!

A török elnök bejelentése után Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is bejelentette, hogy a parlament március 27-én fog dönteni Finnország NATO-csatlakozásáról, a svéd kérelmet pedig majd csak később tárgyalják – írta a 444.hu.

Érdekes, hogy a finn csatlakozási kérelem támogatásának döntése Erdogan török elnök és Orbán találkozója után született meg, ráadásul a két ország egymástól “függetlenül”, ugyanazon a napon jelentette ezt be.

Az atv.hu közlése szerint az Egyesült Államok azonban felszólította Magyarországot, hogy késlekedés nélkül zárja le a ratifikációs folyamatot, ugyanis szerintük Svédország és Finnország egyaránt erős partner, melyek erősíteni fogják a katonai szövetséget, valamint hozzájárulnak Európa biztonságához.
(Orbánék a késlekedésükkel gátolják a NATO megerősítését, így ezzel a tagállamok lakosainak biztonságát is veszélyeztethetik)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!