Nagyot koppantak a nyugdíjasok – Ezt intézte nekik az Orbán-kormány!

Hiába intézett az Orbán-kormány 15 százalékos nyugdíjemelést az év elején, a hazug propagandával ellentétben ez vajmi keveset segített az érintetteknek, ugyanis a nyugdíjas infláció elérte 26,5 százalékot!

Ha mindent figyelembe veszünk, akkor a kormány alamizsnája csak arra volt jó, hogy mérsékelje a pénzromlást,

de így is 11,5 százalékos inflációval kell megküzdeniük a nyugdíjasoknak!

A Pénzcentrum felméréséből kiderül, hogy már minden hatodik nyugdíjas véli úgy, hogy hónapról hónapra anyagi gondjai vannak, illetve megugrott azoknak az aránya is, akik éppen kijönnek a jövedelmükből, de félretenni már nem tudnak.

A megkérdezettek 27,9 százaléka válaszolta azt, hogy az elmúlt egy évben jelentősen romlott az anyagi helyzete, 40,8 százaléknak pedig inkább romlott,

tehát a nyugdíjasoknak közel 70 százaléka él rosszabbul, mint egy évvel korábban!

A jövőjüket illetően sem túl bizakodók az idősek, ugyanis a válaszadók csupán 6,8 százaléka gondolja úgy, hogy javulni fog az anyagi helyzete, míg 57,2 százalékuk szerint tovább fog romlani.

A nyugdíjasok megélhetésén a rekordmagas infláció mellett sokat rontott a rezsi, a benzin és a gyógyszerek drágulása, illetve azoknak a helyzetén, akiknek a nyugdíja még a 100 ezer forintot sem éri el, a kormány 15 százalékos emelése szinte semmit sem javított!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!