Nincs több pávatánc – Kemény üzenetet küldtek Orbánnak!

David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete a héten Washingtonba utazott, ahol többek között arról számolt be, hogy a magyar kormány Amerika-ellenes retorikát folytat, illetve, hogy a magyar kormány által ellenőrzött médiában is folyamatos az Amerika-ellenes hangvétel.

A nagykövetség sajtóközleménye szerint – melyet az index közölt először – a szenátus vezetésével folytatott megbeszélésein a nagykövet megvitatta az amerikai–magyar kétoldalú kapcsolatok jelenlegi állapotát, valamint egyetértésüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a szövetségesek egyöntetű egységére és elszántságára van szükség a Vlagyimir Putyinnal szembeni fellépésben.

Pressman kijelentette, hogy “Magyarország fontos pillanathoz érkezett a jövőjét illetően”, utalva ezzel arra, hogy

Orbánnak döntésre kell jutnia, hogy folytatja-e az oroszbarát politikát és nyugati szövetségeseinek akadályozását, vagy kiáll a NATO-egység mellett.

“Miközben Oroszország indokolatlan háborúja dúl a szomszédban, eljött az ideje annak, hogy Magyarország és transzatlanti szövetségesei és partnerei között szorosabb kapcsolat alakuljon ki” – véli a nagykövet.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!