Orbánék elismerték: a Fidesz háborúba küldené a magyar katonákat!

„Magyar katonák idejönnek, harcolnak és akár az életüket is áldozzák önökért” – mondta egy fideszes politikus. Márki-Zay Pétert ugyanezért szétszedték és megbukott.

A Fidesz mindent megcsinál, amivel a választás előtt az ellenzéket vádolta. Amikor Márki-Zay Péter azt mondta, hogy az volna az igazi rezsicsökkentés, ha az emberek kevesebb áramot és gázt fogyasztanának, az egész Fidesz hörögve szörnyülködött, hogy milyen szörnyű világ lenne itt, ha az ellenzék győzne, hiszen ők eltörölnék a rezsicsökkentést. Pár hónappal később

Orbán azt csinálta, amivel az ellenzéket vádolta: eltörölte a rezsicsökkentést és lecsavarta a fűtést az állami intézményekben.

Orbán azzal is kampányolt, hogy ők azt akarják, ne a magyar emberek fizessék meg a háború árát. Ehhez képest a Fidesz a rekordszintű magyar inflációt most már teljes egészében a háborúra fogja – vagyis mégiscsak velünk fizettetik a háború árát. De a legemlékezetesebb fideszes riogatás kétségtelenül az volt, hogy Orbánék elkezdték híresztelni: az ellenzéki pártok háborúba küldenék a magyar katonákat. Pedig Márki-Zay egy interjúban csak annyit mondott: „Ha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk. A NATO közös döntéseit kell végrehajtsa Magyarországnak is. Tehát hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk.” Erre építette a Fidesz azt, hogy az ellenzéki háborúba küldené a magyar katonákat. Most pedig eljutottunk oda, hogy

egy fideszes politikus beismerte: a Fidesz háborúba küldené a magyar katonákat!

Mindezt a hvg.hu információi szerint Hende Csaba, a Svédország és Finnország NATO csatlakozásáról tárgyaló delegáció egyik vezetőjeként mondta Helsinkiben az újságíróknak. A fideszes politikus először ígéretet tett, hogy a magyar Országgyűlés támogatni fogja Svédország és Finnország csatlakozását a katonai szövetséghez, majd hozzátette: a NATO tagság Magyarországra is kötelezettségeket ró.

Hende Csaba szerint a NATO-csatlakozásnak éppen az az értelme, hogy abban az esetben, ha mégis agresszió vagy fenyegetés érné a két új tagállamot, valamennyi tagállam, köztük Magyarország is teljes fegyveres erejével fog kiállni a szabadságukért.

Magyar katonák idejönnek, harcolnak és akár az életüket is áldozzák önökért”

– jelentette ki a fideszes politikus. Ezzel önmagában persze semmi gond nincs, hiszen mindenki tudja, hogy a NATO-tagság pontosan ezt jelenti. A probléma inkább az, hogy amit most Hende Csaba kimondott, azért alig egy éve fideszes hadjárat indult az ellenzék ellen. Kíváncsian várjuk, hogy a fideszes média és a kormánypárti szavazók most mit szólnak ahhoz, hogy a Fidesz bevallotta: magyar katonákat küldenének háborúba.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!