Itt a megoldás! Orbán retteg, hogy ez eljuthat az emberekhez!

Forrás: Reuters

Magyarok százezrei szenvedik el nap mint nap a kormány elhibázott gazdaságpolitikájának következményeit, melynek révén egyre több család kényszerül arra, hogy a gyalázatosan alacsony fizetések és az elszálló árak miatt az ételükön spóroljanak!

Pénz pedig lenne, hogy megoldják a kritikus helyzetet, ugyanis több ezermilliárdos áfabevételre tett szert az Orbán-kormány, csak az emberek megsegítése helyett másra költik!

Az MSZP véleménye szerint az ársapkát nem lehet eltörölni, azt inkább ki kell terjeszteni, illetve közleményükben követelik, hogy a kormány azonnal csökkentse nullára az alapvető élelmiszerek áfáját!

Az élelmiszerek brutális, Európa-rekorder drágulása minden magyar életét megkeseríti; a soha nem látott inflációhoz pedig nagy mértékben hozzájárult az is, hogy a kormány semmilyen segítséget nem nyújtott a mezőgazdaságban dolgozóknak

írja az ellenzéki párt, mely kiemeli, hogy a gazdák magukra maradtak az aszálykárokkal, nem juthattak hatósági áras üzemanyaghoz és az energiaválság közepén (amíg a nagyvállalatok megnövekedett energia költségeit kompenzálta az állam) a magyar gazdák semmilyen segítséget nem kaptak.

Világszinten az egyik legmagasabb a hazai 27 százalékos ÁFA, ehhez adódik hozzá a 4 százalékos kiskereskedelmi büntetőadó

amivel együtt lényegében 31 százalékra emelte a kormány a forgalmi adót, így még többet tesznek zsebre minden termék után.

Az MSZP ezért javasolja az alapélelmiszerek áfájának nullára csökkentését, és a kiskereskedelmi adó eltörlését. Az ÁFA-teher nélkül egyik napról a másikra érezhetően olcsóbbak lennének a termékek.
Ha a kormány lemondana a hatalmas többletbevételről, amit az ÁFÁ-ból szed be, ismét elérhetővé válna számos termék mindenki számára.

Például a kenyér ára 750 forintról 572 forintra csökkenne, a vaj 791 forint helyett 648 forintba kerülne, a száraztészta ára 846-ról 646 forintra csökkenne.

Az ÁFA nullára csökkentésével minden bevásárlás alkalmával több ezer forintot spórolhatnának a magyar családok!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!