Hatalmas lehet a pofára esés a kormány rossz döntése miatt!

Az Orbán-kormány hosszú ideje töri magát azon, hogy végre megkaparinthassa az EU járvány utáni helyreállítási alapjából származó támogatásokat, melyeket Brüsszel feltételekhez kötött.

Úgy tűnik azonban, hogy hiába hazudták le még a csillagokat is a kormány tagjai, az unió most először tartja magát korábbi álláspontjához, mely szerint ha nem teljesülnek az előírt vállalások, akkor nem kap pénzt az ország.

A kormány a héten társadalmi egyeztetés és hatástanulmány nélkül, egyetlen nap alatt verte szét a Magyar Orvosi Kamarát, ezzel pedig megszegték az egyik Brüsszelnek tett ígéretüket.
Az üggyel kapcsolatban nyilatkozott a Népszavának az Európai Bizottság szóvivője, aki kijelentette, hogy

„A magyar Országgyűlés által elfogadott friss törvényjavaslat, illetve benyújtásának módja meghatározó lehet a Magyarország által vállalt kötelezettségek teljesítése szempontjából”.

Ez a lap szerint azt jelentheti, hogy a kormány – bár korábban megígérte – nem teljesítette azt a vállalását, hogy nem hoznak meg fontos törvényeket egyetlen nap leforgása alatt, ezzel pedig komoly veszélybe sodorták az uniós támogatásokat!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!