Nincs több hazugság – Bizonyított tény, hogy Orbánék miatt megszívta mindenki!

Forrás: Reuters

Már a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb jelentése is rámutat, hogy az elmúlt egy évben jelentősen csökkent a magyar dolgozók fizetésének értéke!

A kimutatás szerint legalább 5 százalékkal csökkent a magyar dolgozók fizetésének értéke (reálbére) a kormányzati Központi Statisztikai Hivatal szerint, ami azt jelenti:

hiába nőttek papíron a fizetések, az értékük igazából kevesebb lett a brutális infláció miatt, amit a Fidesz hibás gazdaságpolitikája okoz.

A fizetések csökkenő értéke cáfolhatatlan valóság – írja a közösségi oldalán a Magyar Szocialista Párt, mely kiemeli, hogy amíg 2021 decemberében egy havi nettó átlagbérből 680 liter 95-ös benzint lehetett vásárolni, addig most 630 liternyit sem, valamint

Egy évvel korábban egy havi nettó átlagbérből 728 kiló kenyeret lehetett venni, most pedig már csak 430 kilót.

Tehát a kormány által emlegetett fizetésemelések csak papíron léteznek, a boltokban egyre kevesebbet ér a pénzünk. A Fidesz-kormány mégis a papírra írt számokra hivatkozik, és nem tesz semmit. Orbánék cserben hagyják az embereket, miközben a valóság az, hogy az átlagbért, vagy annál többet csak Budapest és egy-két megye lakói tudják megkapni, miközben 7-8 megyében a helyiek átlagfizetése drasztikusan leszakadt.

A Fidesz-kormány cserben hagyta a dolgozó nőket is, hiszen az ő átlagkeresetük (311 124 forint) csaknem ötödével kevesebb, mint a férfiaké (376 214 forint).

Az MSZP számára mindez elfogadhatatlan, hiszen azonos munkáért azonos fizetés illet meg minden embert! A mostani alacsony értékű fizetések pedig évek, évtizedek múlva alacsony értékű nyugdíjakká válnak, ami nélkülöző idős emberek tömegeit jelenti!

Az MSZP, az igazi baloldal pártja a magyar dolgozók érdekében kezdeményezi folyamatosan a minimálbér adójának eltörlését és a kisebb fizetések adójának csökkentését. A kormány nem spórolhat azokon, akik az országot működtetik, ezért az állami dolgozók fizetését legalább az infláció mértékével emelni kell – írja az ellenzéki párt, mely hozzáteszi, hogy szerintük az ennivalón tilos nyerészkedni, ezért kezdeményezik azt is, hogy az alapélelmiszerek áfája nulla százalék legyen, a drágulást gerjesztő kiskereskedelmi különadót pedig szüntessék meg!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!