Kezdhetnek rettegni a kormánytagok – Ez a vizsgálóbizottság döntheti meg Orbán rendszerét!

Forrás: Máthé Zoltán / MTI

A Magyar Szocialista Párt a többi ellenzéki párttal együtt Országgyűlési vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezte a Völner-Schadl üggyel kapcsolatban, amely az elmúlt évek legnagyobb kormányzati korrupciós botránya.

A Központi Nyomozó Főügyészség vádirata szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke 2018 májusát megelőzően, korrupciós kapcsolatot alakított ki Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium akkori parlamenti államtitkárával. Ennek keretében Schadl György rendszeresen, összesen legalább 83 millió forint összegben adott készpénzt a politikusnak, aki ezért befolyását felhasználva segítette Schadlt.

A vizsgálóbizottság célja válaszokat kapni többek között olyan kérdésekre, mint:

  • Kikre gondolt a korrupcióval vádolt volt államtitkár, Völner Pál, amikor azt mondta az egyik felvételen, hogy a vallomásától „meginoghat” pár ember széke?

Talán a Fidesz egyes parlamenti képviselőire vagy az Orbán-kormány minisztereire célzott?

  • Milyen személyi összefonódások jelentkeztek a korrupcióval érintett ügyekben? Mit jelent, ami Varga Juditról, illetve a 60-70 országgyűlési képviselőről elhangzik a lehallgatott telefonbeszélgetésekben?
  • Azért indultak újra a kilakoltatások az elmúlt fél évben, és azért lökte a végrehajtói maffia karjaiba a magyar családok ezreit az Orbán-kormány, mert a végrehajtók fideszes politikusokat, kormánytagokat fizettek le?
  • Hogyan tudott a végrehajtói kar elnöke a nyomozati anyagok szerint legalább 884 millió forintot beszedni az általa álláshoz segített végrehajtóktól? Hány családot, gyermeket, idős embert raktak jogellenesen az utcára Schadl ténykedése alatt haszon reményében?

Ha az Országgyűlési vizsgálóbizottság munkája révén érdemi válaszokat kapnánk a fent említett kérdésekre a Völner-Schadl üggyel kapcsolatban, akkor az súlyos csapást mérne az Orbán-kormányra, mely darabjaira hullana szét!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!