Sokkoló valóság – Ez Orbánék egyik legnagyobb bűne!

A Babakötvényt még 2006-ban vezette be a Magyar Szocialista Párt, mely akkori viszonylatban rendkívül nagy összeget, minden gyermek számára 40 ezer forintot utal át a baba Start-számlájára. A 18 éven át kamatozó összeg nagy segítséget jelenthetett volna az önálló életkezdéshez, azonban a Fidesz ezt is tönkretette!

Orbánéknak már a kötvény bevezetésekor sem tetszett az önálló életkezdési támogatás, így ahhoz az elmúlt 13 évben hozzá sem nyúltak (pont úgy, ahogy a családi pótlék összegéhez sem). A brutális forint elértéktelenedés, az infláció miatt pedig ez az összeg ma már szinte semmit sem ér.

Hadházy Ákos a közösségi oldalán mutatta be egy Babakötvényes esetét, ami rávilágít, milyen nevetséges lett Orbánéknak hála ez a támogatási forma:

A Babakötvény – a számlaértesítő szerint – egy év alatt 284 forintot kamatozott!

Az ellenzéki politikus rámutat, hogy az Ő lányának a 42.500 forintos Babakötvénye az elmúlt 12 évben szinte semmit sem kamatozott, ugyanis 2023-ban 43.990 forint az egyenlege.

Szerinted 18 éves korában mennyit fog ez érni? 42.500-ról 43.990-re emelkedett 12 év alatt! 125ft/év (!!) a “hozam”

– írja Hadházy, aki hozzáteszi, hogy ha a kormány nem változtat valamit a kötvényeken, akkor a mostani infláció mellett “hat év múlva vehet rajta egy pár gombóc fagyit a 18. szülinapján”.

Hadházy szerint ez az eset is jól megmutatja, hogy a “kontár tolvajkormány hogyan kampányol kormányzás helyett”, azonban ez csak addig mehet így, amíg a propagandagépezetük zavartalanul működhet, vagy amíg az első Babakötvényesek kézhez nem kapják az állam által biztosított önálló életkezdési támogatásukat!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!