Orbán dühönghet – Csúfosan megbukott a kormány terve!

Budapest, 2022. június 14. Orbán Viktor miniszterelnök szavaz az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. június 14-én. MTI/Balogh Zoltán

Az Orbán-kormány rengeteg pénzt és időt fektetett abba, hogy Magyarország népességszámának csökkenését megállítsák, ez azonban a népszámlálás előzetes eredményei alapján kudarccal végződött.

Harangozó Tamás a közösségi oldalán írt a népszámlálási adatokról, melyből kiderült, hogy

333 ezerrel csökkent a magyarok száma 10 év alatt!

A szocialista politikus szerint aggasztó képet festenek a 2022-es népszámlálás előzetes eredményei: Magyarország népessége 9 millió 604 ezer fő, ami azt jelenti, hogy az előző, 10 évvel ezelőtti népszámlálás óta eltűnt 333 ezernyi ember. Ez olyan, mintha eltűnt volna Szeged, Miskolc és Makó teljes lakossága – teszi hozzá Harangozó.

Az eredményekből az is kiolvasható, hogy egyre inkább idősödik az ország, és leginkább az aktív korú, 15-64 éves korosztály száma csökkent jelentősen, melyből világosan látszik, hogy megbukott Orbán családpolitikája.

  • Nem születnek meg a kívánt gyermekek, mert a családtámogatási rendszer elsősorban a közép- és felsőosztályt támogatja, nem azokat, akiknek súlyos anyagi kérdés, fel tudnak-e nevelni egy vagy két gyermeket – ezért mondja az MSZP már régóta, hogy meg kell duplázni a családi pótlék összegét!
  • Egyre inkább omlik össze az egészségügyi és az oktatási rendszer is, ami miatt szintén csökken a gyermekvállalási kedv.
  • Béremelésre várnak hosszú ideje az egészségügyben dolgozók, a pedagógusok, a köztisztviselők, közalkalmazottak.
  • Az aktív korú népesség intenzív csökkenésével párhuzamosan a külföldi országok statisztikáiban évente kb. 30 ezer magyar jelenik meg, akik a jobb élet reményében elhagyták az országot.

A kormány már korábban is érzékelte a problémát, hogy a rossz magyarországi helyzet miatt a fiatalok külföldre költöznek, ezért 2015-ben elindult a Fidesz „Gyere haza, fiatal!” kampánya, ami 2016-ban szintén kudarccal végződött, ugyanis jó, ha száz főt sikerült hazacsábítaniuk.

Harangozó Tamás szerint ha nem akarjuk, hogy ez a népességfogyási tendencia folytatódjon, azonnal cselekedni kell! Dupla családi pótlékra, a közszférában béremelésre van szükség, hogy az emberek kiszámítható életpályát lássanak maguk előtt, ne az anyagiakon múljon, hogy valaki tud-e gyermeket vállalni. Itthon találja meg mindenki a számítását, aki szeretné, ne kelljen elvándorolniuk az embereknek aktív dolgozóként.

Orbánnak nincs olyan jövőképe, mely biztonságot adhatna az embereknek

– ezt már Komjáthi Imre mondta, aki szerint a gyermekvállaláshoz biztonságra van szükség, melyet azonban a Fidesz-kormány az elmúlt 12 évben nem tudott biztosítani!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!