Közzétették, hogyan lehet leváltani „a fasiszta úton lépdelő Orbánt és kormányát”

Meglepő helyről érkezett a logikus és működő megoldás!

A hónapok óta tartó számtalan ellenzéki ígérgetés és fogadkozás után végre kiderült, mi is okozta az ellenzék 2022-es választási vereségét, illetve az is körvonalazódik, hogy milyen stratégiával lehet megbuktatni a Fideszt. A dolog bizonyára sokak számára meglepetés, hiszen a szocialisták szombati, Fordulat Magyarországnak című évadnyitóját nem sokan írták fel a naptárukba – mégis

az MSZP váratlanul közzétette a Fidesz legyőzésének stratégiáját! Ami ráadásul logikus és működik is!

Kunhalmi Ágnes, a párt társelnöke már a beszéde elején nem sokat kerülgette a forró kását, rögtön tisztázta, mi is kell a Fidesz legyőzéséhez. Mint mondta, a 2022-es választás legnagyobb tanulsága, hogy

„ezt a szélsőjobboldali, fasiszta úton lépdelő kormányt nem jobbról, hanem csak balról lehet leváltani.”

Ehhez azonban szerinte olyan összefogás és a megegyezés kell az önkormányzati választáson, amilyet Jászberényben mutattak be az ellenzéki pártok.

Kunhalmi szerint a párbeszédtől húzódozó pártoknak már nincs sok idejük a megállapodásra. „Azt hiszik, majd a Fidesz hagyja, hogy az ellenzéki polgármesterek újrázhassanak?”- tette fel a kérdést, majd meg is mondta a receptet: jászberényi mintára egyesületet kell alakítani, és így „ripityára verik a Fideszt”. Kunhalmi szerint

Jászberényben kiderült, hogy az együttműködésből „kimaradt pártok szavazói bölcsebbek voltak, mint a pártok vezérkarai”, mert tudták, hova kell szavazni.

Az MSZP társelnöke szerint ahol a pártok nem tudnak megegyezni a közös jelölt személyében, ott előválasztást kell tartani. Csak így állhat egyetlen ellenzéki jelölt a Fidesz emberével szemben. Kunhalmi Ágnes szerint az előválasztás azért is fontos, mert mint fogalmazott: „Mi, MSZP-sek

nem fogjuk hagyni, hogy többszörösen győztes polgármestereinket, képviselőinket zsarolják vagy kiszorítsák.

Tartsák be a demokratikus szabályokat, nem akarunk olyan lenni, mint a Fidesz. Ha ezt nem teszik, veszélyeztetik Magyarország demokratikus helyreállítását, és akkor mi ehhez nem asszisztálunk, csinálják egyedül!”

Komjáthi Imre, az MSZP másik társelnöke azzal kezdte beszédét, hogy

a magyar ember a biztonság hiányától szenved. „Amikor én a biztonságról beszélek, arra gondolok, hogy lemegyek a boltba, és van tej, liszt, cukor.”

Komjáthi kijelentette: ma a hatalom birtokosai „magukra hagyták az embereket, akik nincsenek biztonságban”, ezért a baloldal négy ajánlatot tesz az országnak.

Az első lépés, hogy biztosítani kell az emberhez méltó életet: legyen egy világos szolgáltatási kör, ami minden magyart megillet, amit az állam mindenképpen biztosít. Példaként említette az alapvető élelmiszerek áfájának eltörlését: „Nulla adó, nulla kulcs”. Azt is hozzátette: az MSZP célja az alacsony nyugdíjak felzárkóztatása és hogy 13. havi juttatásként 205 ezer forintot minden nyugdíjas kapjon. Az MSZP ajánlatának második lépése, hogy

a dolgozókat nem lehet kisemmizni és kizsigerelni, a vállalkozók pedig tudjanak évekre előre tervezni

– mondta a párt társelnöke, majd hozzátette: erős szakszervezetekre van szükség, mert csak így juthat több a munkavállalóknak. Komjáthi harmadik lépésként a mindenkinek ingyenesen járó közszolgáltatások megújítását nevezte meg. Finanszírozható, mindenkit ellátó egészségügyre van szükség, elegendő létszámú és jól megfizetett orvosokkal és ápolókkal. A politikus szerint az oktatást is át kell alakítani: minőségi közoktatás és nyitott egyetemek kellenek. Mint mondta, a közteherviselés is igazságos átalakításra szorul: „többet kérnénk vissza a milliós fizetésekből, és semmit sem vennénk el a minimálbérből!”

Az MSZP társelnöke szerint a negyedik ajánlatuk Európa biztonsága. Mint mondta, „szolidáris, igazságos, emberközpontú Európát akarunk”, ahol az elsődleges cél az esélyteremtés a jobb életre. Ehhez kellenek az MSZP képviselői is az Európai Parlamentbe.

Komjáthi kijelentette: tőle, a „pártelnökké választott gyári munkástól” még a gazdagoknak sem kell félniük, mert az MSZP-vel még ők is jobban járnak, mint a Fidesszel.

A politikus szó szerint ezt üzente a tehetőseknek: „Hiába van pénzük, még önök sincsenek biztonságban, mert bármikor szemet vethetnek arra, amit felépítettek. És ha így lesz, el is viszik a hatalom csatlósai. De ha ez nem is következik be, akkor is folyamatosan le kell fizetniük a rendszert. A gyereküknek a magániskolát, magántanárt, a szüleiknek a magánorvost. Szerintem Önök is pontosan tudják, hogy amikor mi több adót kérünk önöktől, az összességében még mindig kevesebb, mint amibe a NER most önöknek kerül.” Végezetül

a hatgyermekes Komjáthi Imre kijelentette: ugyanazt ígéri az országnak, amit a családjának is szokott mondani: „Mindig lesz fedél a fejed felett, mindig lesz meleg étel, és ha valaki bántani akar, annak letöröm a derekát!”

„Biztonságot a fiataloknak, a dolgozóknak, a nyugdíjasoknak! Biztonságot minden magyarnak! Ezt egyedül csak mi tudjuk megcsinálni, az igazi baloldaliak!” – zárta beszédét az MSZP társelnöke.

Az MSZP rendezvényét a cikkünk végén található videón is megnézheti.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!