Terelés és sunnyogás – Emiatt Orbánékra zúdulhat a népharag!

Fontos, a lakosságot érintő kérdésben kereste meg Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a Fidesz-kormányt, azonban érdemi válasz helyett csak pofátlan, semmitmondó sablon szövegre futotta az államtitkártól.

Az MSZP-s politikus arra lett volna kíváncsi:

miért nem csökkennek az átlagfogyasztás feletti lakossági gázárak, ha azok az európai energiatőzsdéken augusztus óta tartósan esnek?

“A hibás kormányzati döntéseiket megint velünk fizettetik meg” – véli Tóth, aki bejegyzésében kiemelte, hogy Szijjártó Péter korábban azt mondta:

a Gazprom-szerződéssel megteremtették annak lehetőségét, hogy – a piaci mozgásoktól függetlenül – a magyarországi felhasználók számára a gáz ára ne növekedjen.

Sőt, Bánki Erik fieszes képviselő, a Parlament Gazdasági Bizottságának elnöke pedig kijelentette: „a holland tőzsdei árakhoz vannak kötve a hosszú távú gázvásárlási szerződések árai”.

Tóth Bertalan szocialista politikusban azonban felvetődött a kérdés a fideszes kijelentéseket hallgatva, hogy

  • Miként fordulhat elő, hogy a földgáz tőzsdei árának csökkenése nem jelenik meg a lakosság átlagfogyasztás feletti rezsiköltségében?
  • Mikor kezdi el követni a földgáz átlagfogyasztás feletti lakossági tarifája a tőzsdei árak csökkenését?

Kérdéseit írásban megküldte Lantos Csaba energiaügyi miniszternek, aki helyett végül  Steiner Attila válaszolt. Az államtitkár által megküldött levél azonban arról tanúskodik, hogy komoly szövegértési gondok lehetnek a minisztériumban, hiszen a kérdéseket figyelmen kívül hagyva, felmondták a már végtelenségig ismételt propagandaválaszt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!