Hatalmas ellenzéki siker – Az állam kénytelen volt lépni az ügyben!

Forrás: Facebook.com / Magyar Szocialista Párt

Orbán szereti úgy feltűntetni magát, mint egy hős, aki minden problémára talál megoldást; most azonban nem neki, hanem az MSZP-nek köszönhető, hogy áttörés született a Dunaferr-ügyben.

A Fidesz kormány évekig tétlenül nézte, ahogy tönkrement az óriásvállalat és ezáltal rengetegen kerültek létbizonytalanságba.

A Dunaferrnél már három éve kínlódtak az ott dolgozók, hogy nem, vagy csak részben kaptak fizetést, így ha a magát nemzetinek nevező kormány valóban segíteni akart volna, már hamarabb lépniük kellett volna az ügyben.

Most azonban részben Komjáthi Imre, az MSZP társelnökének kitartó munkája miatt, nem került a süllyesztőbe az ügy, így megszülethetett a megállapodás ami kimondja, hogy

a következő hat hónapban az állam kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét!

A babérokat természetesen ismét Orbán próbálja learatni, azonban ő és kormánya jóformán semmit sem tettek a Dunaferr dolgozóiért.

“Ha egy magát ennyire nagyon nagy magyarnak tartó kormány egy nagy múltú magyar céget meg akar menteni, akkor minden bizonnyal lett volna eszköze hozzá” – mondta Komjáthi, aki szerint a segítségre való törekvést nem lehetett látni a kétharmaddal kormányzó kormány részéről, pedig minden eszköz ott volt a kezükben.

Az MSZP társelnöke közleményében kiemeli, hogy a most elért siker nem egyedül az ő érdeme, és örül, hogy áttörést értek el, mert így a dolgozók, a szakszervezet és a Magyar Szocialista Párt küzdelme sem volt hiábavaló, valamint látható, hogy kellő kitartással és elszántsággal még Orbánék is megtörhetők!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!